Strijd voor het Hof van Assisen

  • Avelivloms
  • Onderwerp Auteur
  • Bezoeker
  • Bezoeker
5 jaren 5 maanden geleden - 5 jaren 5 maanden geleden #2307 door Avelivloms
Strijd voor het Hof van Assisen was gemaakt door Avelivloms
Beste groeten,
Mijn naam is Luc Lamine en ik woon in Rotselaar. Ik ben jurist en heb ervaring met procedures voor het Grondwettelijk Hof.
Het Hof van Assisen is krachtens artikel 150 van de Grondwet bevoegd voor alle criminele zaken. De Regering wil het Hof van Assisen de facto afschaffen zonder grondwetswijziging door bijvoorbeeld te bepalen dat een moord door de correctionele rechtbank voortaan zal kunnen bestraft worden met gevangenisstraf van veertig (40) jaar. Poging tot moord, nu strafbaar met dertig jaar opsluiting, zal voortaan correctioneel kunnen bestraft worden met achtentwintig jaar gevangenisstraf. Ook zal voortaan de jury niet meer alleen over de schuld oordelen, zij zal dat doen samen met de drie beroepsrechters. Allemaal schendingen van artikel 150 van de Grondwet.
Ik wil deze toekomstige wet bestrijden voor het Grondwettelijk Hof.
Ik zoek :
1° een persoon die ingeschreven is op de definitieve lijst van gezworenen, om dit verzoek samen met mij in te dienen. Er zijn geen kosten, ook niet wanneer de zaak zou verloren worden. Concreet zoek ik iemand die begin 2013 van de gemeente een vragenlijst heeft ontvangen na zijn uitloting in de gemeente als mogelijk jurylid.
2° een gedetineerde die voor het Hof van Assisen wil verschijnen maar door de nieuwe regeling voor de correctionele rechtbank dreigt te moeten verschijnen.
Met beste groeten, Luc Lamine
Laatst bewerkt 5 jaren 5 maanden geleden doorAvelivloms. Reden: Typefout

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.147 seconden