OPROEP: PERSOONLIJKE VERHALEN

  • lndr
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
Meer
1 jaar 3 maanden geleden #2452 door lndr
OPROEP: PERSOONLIJKE VERHALEN was gemaakt door lndr
Ik ben Lander van FC Panache, het productiehuis dat de voorbije jaren Make Belgium Great Again maakte. In de ontwikkeling van een nieuw programma willen we aan de slag met maatschappelijke thema's die nog in de taboesfeer zitten. Zo kwamen we ook bij Thuisfront terecht. In de gevangenis zitten is jammer genoeg vaak nog taboe, en mensen uit de omgeving van een gedetineerde dragen het vaak als een geheim met zich.

Geheimen hebben is niet per definitie ongezond, in sommige gevallen worden ze zelfs als helend ervaren. Maar voor veel mensen kan een geheim een zware, onnodige, druk leggen op hun sociale leven. Het kan je letterlijk ziek maken. Het naar buiten komen met een geheim betekent vaak een gigantische opluchting. 'Alsof er een rugzak van 100 kg van mijn schouders viel...' Vaak beseffen mensen ook dan pas dat ze de reactie van hun omgeving veel erger ingeschat hebben dan nodig. Daarnaast betekent een getuigenis over zo'n delicaat thema ook een gigantische steun voor mensen in een gelijkaardige situatie en werkt het taboedoorbrekend.

Ben je zelf de naaste van een gedetineerde, en ervaar je ook de moeilijkheid om hiermee om te gaan? Dan willen je graag helpen. Sta je open voor een vrijblijvend gesprek; dan kan je mailen of bellen naar Lander Kennis (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0475 58 23 61). Het eerste contact is geheel vrijblijvend.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.464 seconden