Ga naar de inhoud

Re:SURB

Home Forums Familie van gedetineerden SURB Re:SURB

#606
Marsupilami
Deelnemer

  Mijn vriend is vorige donderdag moeten voorkomen.

  Alles was positief, de verslagen van de directie, van het psd, hij heeft een vast contract op zak, geen enkel tuchtrapport, noem maar op.

  Wat wij al maanden ondervinden is dat het psd van de gevangenis hun uiterste best doen om de boel te saboteren.

  Door steeds verkeerde informatie te geven over hoe en wat hij moet doen voor zijn agressiebegeleiding in orde te krijgen zijn we kostbare weken tijd verloren waardoor het niet op tijd in orde was tegen dat hij voor de surb moest voorkomen.

  Tweede reden was, en nu moeten jullie goed luisteren:

  12 november is er een justitieassistente bij mij thuis geweest voor een maatschappelijk enquête.
  De dag nadien had ze het verslag al doorgefaxt naar de griffie zodat het ook in zijn dossier kon gestoken worden.

  Nu heeft mijn vriend twee maanden extra bak bijgekregen omdat die twee zaken nog niet in orde waren. Het verslag van de justitieassistente zat zelfs niet in zijn dossier!
  Vandaag heb ik de ganse morgen gebeld met psd, griffie en zelfs directie om te vragen wat de reden is dat dat verslag niet in zijn dossier zat, alhoewel ze het al meer dan een maand hadden ontvangen per fax.

  Weet je wat mijn antwoord was?? Je moet nog een beetje lef hebben om zoiets te zeggen: ” ha ja, waarschijnlijk vergeten erin te steken!”

  Het is steeds dezelfde persoon van psd die bewust stokken in de wielen steekt, verkeerde informatie geven en je van het kastje naar de muur sturen, bewust verslagen achterhouden wetende dat hij daardoor maanden bak bij zal krijgen.

  Eén iets is zeker, onze advocaten zullen haar dagvaarden voor opzettelijke obstructie van rechtszaken.

  Die stomme koe, héél die bak is één bende grote onbekwame grote nullen die maar twee zinnen kennen:” daar kunnen wij ons niet over uitspreken” en “dat weten wij niet hoor”.

  Ik kan maar één tip geven als je je vriend vrij wil zien in de komende twee jaar… Zit er zelf achter, bel ze constant op, schrijf alles op, schrijf aangetekende brieven naar de directie want neem het van mij aan, als jij niks doet, reken er maar op dat zij in ieder geval niks zullen doen om zijn dossier vooruit te helpen.

  Hij is maar een nummer zoals de rest. Ze beginnen om 9u, drinken koffie van 9.30u tot 10.30u, en tegen 11.30u zijn ze al weg gaan freten!