Radio 2: Het leven zoals het is...

Op Radio 2 loopt er een reeks: "Het leven zoals het is op de drugsvrije afdeling in de gevangenis van Brugge."

Die afdeling bestaat intussen meer dan twee jaar. Wie zit er? Hoe anders is het leven er dan binnen de 'gewone' muren van de gevangenis? En kan je er écht geen drugs vinden?

Radio 2 brengt het verhaal van twee gedetineerden die van bij de start bij waren, Roger en Marco en van cipierVeroniek.

Een reeks van Sofie Blancke elke dag in Middagpost van maandag 2 tot en met vrijdag 6 januari telkens tussen 12 en 13 uur, en opnieuw te beluisteren op http://www.radio2.be/artikel/reeks-het-leven-zoals-het-is

Het zal je maar overkomenÂ…

"Men zegt soms wel eens dat de familie veel meer te lijden heeft onder de gevangenschap van vader of broer, dan de gedetineerde zelf. En in een aantal gevallen is dat ontegensprekelijk zo. De gevangene heeft geen materiële zorgen: hij heeft eten, kleding, slapen, verwarming en vaak ook TV. Maar de detentie moet in ieder geval niet onderschat worden. Het is juist dat de gedetineerde niet al te veel materiële tekorten heeft, maar de vrijheidsberoving op zich is hard, eentonig, en vervelend – dat is soms veel erger dan sommige mensen denken."

 Dat is het begin van een getuigenis van Mark De Vos,  aalmoezenier in Mechelen. Dit werd gepubliceerd in het tijdschrift 'Rondom Gezin' van de  Interdiocesane Dienst voor Gezinspastoraal, en mochten wij hier met de toestemming van de auteur overnemen

 

 

Lees meer...

Drie vrouwen onderweg, tussen de Liefde en de Leegte...

Een tweede getuigenis van op de actiedag van 8 november

Ze komen aan met een taxi, helemaal uit Blankenberge. Drie vrouwen in het zwart gekleed, van verschillende generaties. Ze komen voor het eerst in de gevangenis op bezoek. Maar ze zijn niet zo best geïnformeerd, en blijken te lààt te zijn voor de eerste beurt. 

Lees meer...

Anna

Er was eens...

(Reacties kun je kwijt op het Forum

 "Bij ons staat de tijd sinds twaalf jaar stil. We blijven precies ter plaatse trappelen. Men zegt dikwijls: 'Het leven gaat verder.' Maar dat kan twee betekenissen hebben. Het leven gaat verder en je neemt er deel aan, je bent gelukkig, je dromen komen uit. Dat is het echte leven. Of: het leven gaat verder, maar langs je heen. Het gaan aan je voorbij. Zoals in mijn geval. Mijn zoon Mark zit vast en sindsdien schrijf ik in de verleden tijd. Er was eens..."

Lees meer...