Ga naar de inhoud

Re:Het is zo moeilijk ….

Home Forums Familie van gedetineerden Het is zo moeilijk …. Re:Het is zo moeilijk ….

#1987

Beste Elke,

Jammer genoeg richt het Justitieel Welzijnswerk in Antwerpen zich enkel op gedetineerden, maar kunnen naastbestaanden wel terecht bij het Algemeen Onthaal van het CAW (Centrum Algemeen Welzijnswerk) in Antwerpen.
Adres CAW – Algemeen Onthaal:
Vrijdagmarkt 11
2000 Antwerpen
T 03 232 16 19
T 03 225 06 00 (na 17u + weekend)

Ik begrijp dat je je vragen stelt over het feit waarom hij jou en de kinderen een bezoek weigert. Het lijkt hard en onlogisch en dat voelt waarschijnlijk ook wel zo aan, maar misschien heeft je vriend het erg moeilijk om zowel jou als de kinderen in deze situatie te zien? Wil hij niet dat jullie hem zo zien? Zou hij jullie dit willen besparen? Het maakt de detentie er voor hem waarschijnlijk ook niet gemakkelijker op, moest hij jullie zien. Het zou hem confronteren met de werkelijkheid en het feit dat hij niet met jullie mee naar huis kan en bij jullie kan zijn. Zou hij hier mee kunnen inzitten, denk je? Is dit misschien ergens bespreekbaar?

Het feit dat hij zijn telefoon wil/zal verkopen, maakt het er inderdaad niet gemakkelijker op. Is er geen mogelijkheid daar dat hij dagelijks/wekelijks/… iets van zich laat horen? Telefonisch? Schriftelijk?

Indien je dit wenst Elke, kan je dus zeker contact opnemen met het Algemeen Onthaal van het CAW, maar kan je ook contact houden met mij via dit forum, maar tevens ook op mijn persoonlijk emailadres: maaikebervoet@cawregiobrugge.be.

Heel veel sterkte!

Maaike Bervoet
Team Justitieel Welzijnswerk Buitendienst-OO, CAW Regio Brugge
Refugestraat 1
8200 Brugge – Sint-Andries
Tel. 050 31 01 07
maaikebervoet@cawregiobrugge.be