Ga naar de inhoud

Re:Vriend

Home Forums Familie van gedetineerden Vriend Re:Vriend

#1952

Beste Gvr87,

Het is geheel normaal dat je met heel wat vragen zit, maar het is niet evident om ze allemaal beantwoord te krijgen. De gevangenis is gebonden aan het beroepsgeheim en mag dus niet zomaar doorgeven wie al dan niet in de gevangenis verblijft.

Om het zeker te weten, moet eigenlijk je vriend zelf contact met jullie proberen op te nemen. Dat kan hij telefonisch, schriftelijk of eventueel ook via zijn advocaat. Wat je wel zelf kan doen, is een brief schrijven naar de gevangenis waar hij vermoedelijk verblijft of waar hij de laatste twee keren heeft vastgezeten. Als hij reageert, dan weet je direct dat hij in de gevangenis zit. Indien je toch geen reactie ontvangt, blijf je natuurlijk in de onwetendheid en blijft het onduidelijk. Wanneer je beslist een brief te schrijven naar hem, vermeld dan zeker zijn volledige naam en geboortedatum op de envelop, zodat hij toch zeker bij de juiste persoon zou terecht komen.

Bloedverwanten mogen ook zonder voorafgaandelijke toestemming op bezoek gaan naar een gedetineerde. Zijn moeder zou dus zich kunnen aanmelden in de gevangenis voor een bezoek. De gevangenis zal haar dan wel meedelen of dit mogelijk is of niet.

De politie mag niet zomaar je huis binnen vallen zonder huiszoekingsbevel. Indien ze dit wel wensen te doen, moeten ze je dit bevel kunnen voorleggen.

Indien je nog vragen hebt, aarzel dan niet om verder contact met me op te nemen.

Afhankelijk van de gevangenis waar hij verblijft, kan je terecht bij een Justitieel Welzijnswerk (JWW). Zelf werk ik voor de gevangenis Brugge en Ruiselede. Indien je meer info hebt over de gevangenis waar hij verblijft, kan ik je de juiste gegevens doorgeven.

Alvast heel veel sterkte en succes!

Met vriendelijke groet,

Maaike Bervoet
Team Justitieel Welzijnswerk Buitendienst-OO, CAW Regio Brugge
Refugestraat 1
8200 Brugge – Sint-Andries
Tel. 050 31 01 07
maaikebervoet@cawregiobrugge.be