Ga naar de inhoud

Bezoek vriend

Home Forums Familie van gedetineerden Bezoek vriend Bezoek vriend

#2190

Beste Hanan,

Mijn naam is Maaike Bervoet en ik werk binnen de dienst Justitieel Welzijnswerk – Buitendienst in Brugge. Wij bieden informatie, advies en ondersteunende gesprekken aan tav de omgeving van gedetineerden die in de gevangenis van Brugge en Ruiselede verblijven.

Zowel bloed, als aanverwanten als derden kunnen op bezoek gaan. Het enige verschil is dat zijn broer geen voorafgaandelijke toestemming moet krijgen van de directie omdat hij een familielied is. Aangezien jij de vriendin bent, dien je na te gaan of je, door je vriend, werd opgegeven als vaste partner. Indien dit zo is, dan kan je evengoed op bezoek gaan, zonder voorafgaandelijke toestemming.

Indien je niet gekend bent binnen de gevangenis als partner, dan moet je eerst toestemming krijgen van de directie. Je dient dan een kopie van je identiteitskaart (voor- en achterkant) op te sturen naar je vriend. Hij heeft deze kopie nodig om een bezoekaanvraag te kunnen indienen. Het kan tot twee weken durven vooraleer de bezoektoelating in orde is.

Om zeker te weten of je gekend staat als vaste partner, kun je contact opnemen met de bezoekdienst van de gevangenis op het nummer: 050 457 193.

Indien je nog vragen hebt, aarzel dan niet om verder contact met me op te nemen.

Met vriendelijke groet,

Maaike Bervoet
Team Justitieel Welzijnswerk Buitendienst-OO, CAW Noord-West-Vlaanderen
Refugestraat 1
8200 Brugge – Sint-Andries
Tel. 050 31 01 07
buitendienst.jww@cawnoordwestvlaanderen.be