Ga naar de inhoud

hoe kan ik weten dat mijn vriend wel echt is opgep

Home Forums Familie van gedetineerden hoe kan ik weten dat mijn vriend wel echt is opgep hoe kan ik weten dat mijn vriend wel echt is opgep

#2235

Beste Sandy,

Mijn naam is Maaike Bervoet en ik werk binnen de dienst Justitieel Welzijnswerk – Buitendienst in Brugge. Wij bieden informatie, advies en ondersteunende gesprekken aan tav de omgeving van gedetineerden die in de gevangenis van Brugge en Ruiselede verblijven.

Ik begrijp je bezorgdheid. Het is heel vervelend als je nergens antwoorden krijgt. Jammer genoeg zitten diensten met een beroepsgeheim en mogen ze niet zomaar informatie delen met derden. Iedereen kan via de telefoon info vragen, maar niet iedereen heeft goeie bedoelingen.

Ik zie dat Karen je al heel wat tips gegeven heeft… Het enige wat ik nog zou kunnen aanvullen, is dat je een brief schrijft naar de gevangenis (vermoedelijk Antwerpen?), de naam van je vriend en zijn geboortedatum er duidelijk op vermeldt. Indien hij in de gevangenis verblijft, kan hij, indien hij dit wenst, je terugschrijven. Bellen naar je, is niet steeds een optie, daar je hiervoor belwaarde moet kunnen aankopen.

Indien je nog vragen hebt, aarzel dan niet om verder contact met me op te nemen.

Met vriendelijke groet,

Maaike Bervoet
Team Justitieel Welzijnswerk Buitendienst-OO, CAW Noord-West-Vlaanderen
Refugestraat 1
8200 Brugge – Sint-Andries
Tel. 050 31 01 07
buitendienst.jww@cawnoordwestvlaanderen.be