Ga naar de inhoud

hoe kan ik weten dat mijn vriend wel echt is opgep

Home Forums Familie van gedetineerden hoe kan ik weten dat mijn vriend wel echt is opgep hoe kan ik weten dat mijn vriend wel echt is opgep

#2239
kw
Deelnemer

  Hey Sandy,

  Ik vind het echt vreselijk erg allemaal dat ze u allemaal zo laten zitten zonder u gerust te stellen door een kleine moeite te doen. Ik heb het zelf nog meegemaakt ook met een kameraad in december nog laatst. Die ging bijna altijd mee op bezoek naar mijn vriend in hasselt en die liet altijd sowieso iets terug weten en ik hem ook. Op een dag dat ik een sms van hem verwachte, kwam er maar geen sms, geen antwoord als ik belde, niks. En dit was ook zo gedurende een aantal dagen, denk zelfs zo’n 5-tal dagen en begon echt heel ongerust te worden en stond op het punt ook om naar de politie te gaan omdat dat echt niet iets was voor hem om helemaal niets meer te laten weten. En op een moment ging ik terug op bezoek bij mijn vriend in de gevangenis en toen wist hij mij te vertellen dat ze die kameraad ook hadden binnengebracht.
  En ik was toen al zo ongerust tijdens die dagen en begon ook al aan alle verschillende scenario’s te denken van wat er aan de hand kon zijn dus laat staan als ik dat voor moest hebben bij mijn vriend.

  Goh, vind het ook maar raar en aangezien niemand wil helpen door gewoon een stomme vraag te beantwoorden met ja of nee, zit er nog maar 1 ding op en dat is hem gaan opgeven als vermist. Dan zou je toch meer gehoor gaan moeten krijgen van de politiediensten “normaal gezien dan toch”. Het is toch tenslotte van vorige week zondag dus al 7 dagen dat je niets meer van hem gehoord hebt en jij kent hem het beste dus als jij voelt dat er iets verkeerd zit en al zeker omdat hij helemaal niets meer heeft laten horen terwijl dat niet van zijn gewoonte is.
  Ik zou hem dan gewoon gaan opgeven al vermist en als jij via die weg als opgave van vermiste persoon naar politie gaat dan kan het goed zijn dat ze dan wel gaan uitzoeken of hij bij hen is binnengebracht de voorbije dagen enzo en dan bekom je alsnog misschien het antwoord op de vraag waarop je geen antwoord kreeg als je ze zo rechtstreeks stelde.
  Want als er iemand een persoon al komt opgeven als vermist dan neem ik toch aan dat ze dit op zijn minst iets serieuzer gaan aanpakken en hiervoor dan toch ook op zijn minst wat moeten voor gaan doen om te kunnen uitsluiten dat die ‘vermiste persoon’ gewoon in de gevangenis zou zitten. Maar eigenlijk denk ik zelfs wel dat ze verplicht zijn om voor zoiets als een aangifte van vermist persoon de nodige basis dingen te doen en uit te zoeken want ze weten uiteindelijk net als jij niet of die persoon misschien in levensgevaar zou zijn dus denk wel dat ze sowieso iets moeten doen. Als ze niets doen en later blijkt dat die persoon is gestorven ten tijde dat jij je best aan het doen was om hem proberen te vinden dan zouden zij toch eigenlijk (zo zie ik het dan toch) op een bepaalde manier schuldig zijn aan het overlijden van die persoon. Want misschien had hij dan wel nog geleefd als zij eerder moeite zouden gedaan hebben om jou een degelijk antwoord te kunnen geven enzovoort.

  Ik zou echt als vermist gaan opgeven en pak al een foto mee van hem zodat ze zeker zien dat je echt wel serieus meent dat er wel iets aan de hand moet zijn gewoon. Denk wel dat je dan snel een antwoord zal gaan krijgen want geloof dan toch wel dat ze enkele dingen gaan opzoeken en navragen eerst om te checken. En als ze dat dan nog ni doen als je daar iemand wil opgeven en daar staat met een foto van die persoon dan zou ik zonder twijfelen naar de persoon met de hoogste functie, die het korps of kantoor leid een mail of brief sturen met heel het gedoe in uitgelegd van wat je allemaal hebt moeten doen en doorstaan voor nog altijd niets te weten. En ik zou zelfs als je die mail stuurt die ook sturen naar comité P dat is die instantie waar je terecht kan als je klachten of problemen hebt met een bepaald politie kantoor.

  Als er iets is waar ik mee kan helpen dan mag je het altijd eens vragen (vragen mag he) en dan kan ik nog zien of ik je daarmee kan helpen of niet. Goed… doe dat zeker nog en denk dan wel da je uiteindelijk het antwoord gaat krijgen waar je al achter hebt zitten vragen maar nooit te horen kreeg omdat ze jou toen nog niet ernstig genoeg namen. Daarom zou ik nu gewoon direct gaan voor vermist samen met een foto van hem want als ze je dan nog niet ernstig nemen dan is daar iets serieus mis met de hulpvaardigheid van de agenten in dat kantoor en dan moet dit zeker gemeld worden bij comité p want uiteindelijk is de politie er toch om de mensen te helpen of is dat tegenwoordig niet meer :angry:

  Ge moet u er in blijven vastbijten en de laatste stap nog proberen en als die nog ni helpt dan de allerlaatste stap comité p zou ik doen dan als laatste middel om gehoord te worden en om jouw vriend, die misschien wel echt hulp nodig heeft want dat weten we nog altijd niet, te helpen.

  Veel succes nog alleszins en als je alles terug van u af wil schrijven als dat een beetje oplucht om het kwijt te kunnen dan schrijf je maar terug een reactie, ik probeer sowieso elke dag toch 1keer te kijken of ik een nieuw bericht heb.

  Groetjes, Karen.