Ga naar de inhoud

mijn man zit in de gevangenis te hasselt

Home Forums Familie van gedetineerden mijn man zit in de gevangenis te hasselt mijn man zit in de gevangenis te hasselt

#2315

Beste Julleke,

Mijn naam is Maaike Bervoet en ik werk binnen de dienst Justitieel Welzijnswerk – Buitendienst in Brugge. Wij bieden informatie, advies en ondersteunende gesprekken aan tav de omgeving van gedetineerden die in de gevangenis van Brugge en Ruiselede verblijven.

Eerst en vooral wil ik je zeggen dat ik het jammer vind dat je vriend en jij zelf dit al twee weken op deze manier moeten doorstaan. Communicatie en opvolging is net heel belangrijk en als het dan daarop spaak loopt, zijn jullie de slachtoffers hiervan.

Is je vriend gekend door iemand van JWW (Justitieel Welzijnswerk)? Onze collega’s van Trajectbegeleiding bieden hulp aan gedetineerden tijdens hun detentie op verschillende domeinen. Indien hij nog niet gezien werd, zou ik je aanraden dat hij een rapportbriefje schrijft tav JWW. Het kan even duren vooraleer hij gezien wordt. Ik heb nl. geen zicht op hun werkdruk/wachtlijst.

Ten tweede. Er bestaat in iedere gevangenis een Commissie van Toezicht. Belangrijke voorvallen en incidenten die zich voordoen in de inrichting waaraan zij verbonden zijn en die mogelijk wijzen op een slechte werking van de inrichting worden niet alleen geïdentificeerd en geïnventariseerd. Steeds wordt er, in overleg met de directie, de centrale administratie en de Centrale Raad, naar een oplossing gezocht. Bij hen kunnen jullie dus terecht om een klacht in te dienen.
Zie onderstaande links voor meer info: http://justitie.belgium.be/nl/themas_en_dossiers/gevangenissen/toezicht_en_advies/centrale_toezichtsraad_voor_het_gevangeniswezen/
http://www.ctrg-ccsp.be/nl
http://www.ctrg-ccsp.be/nl/contact/een-klacht-indienen

Indien je nog vragen hebt, aarzel dan niet om verder contact met me op te nemen.

Met vriendelijke groet,

Maaike Bervoet
Team Justitieel Welzijnswerk Buitendienst-OO, CAW Noord-West-Vlaanderen
Refugestraat 1
8200 Brugge – Sint-Andries
Tel. 050 31 01 07
buitendienst.jww@cawnoordwestvlaanderen.be