Ga naar de inhoud

Re:Alloo in de Gevangenis

Home Forums Familie van gedetineerden Alloo in de Gevangenis Re:Alloo in de Gevangenis

#1894
warriormom
Deelnemer

    Ik ken de gevangenis vn Leuven niet en heb ook geen VTM maar ik kan je verzekeren dat gevangenen zeker geen luxeleventje leiden (eerder lijden dan leiden). Alles wat je daar opnoemt, TV, zelf vlees bakken, enz.. heeft een prijskaartje. De buitenwereld blijkt mar al te vaak te denken dat de gevanenen dit allemaal krijgen. Niets van. TV moet gehuurd worden, alles wat de gevangene in de kantine koopt kost meer dan in de winkel. Met het loon dat ze kunnen verdienen kunnen ze niet echt veel kopen en ze hangen dan ook dikwijls af van financiële hulp van familie.

    Wat jou overkomen is is heel erg en ik kan me best voorstellen dat je bitter bent. Maar alle gedetineerden over een kam scheren is ook niet de oplossing. Als je ziet dat iemand 20 jaar geïnterneerd wordt in de psychiatrische annex van een gevangenis omdat hij een fiets of een T-shirt gestolen heeft, dan wordt het al snel duidelijk dat niet iedereen die in de gevangenis zit daar ook echt thuishoort.

    Als men de graad van beschaving van een land kan meten aan de manier waarop gedetineerden behandeld worden, dan blijft België een ontwikkelingsland. Maar als je echt denkt dat gevangenen een luxeleventje leiden, ga gerust enkele maanden doorbrengen in Berkendaal, dan kan je zelf ondervinden hoet goed het leven daar is.

    Dit moest er ook effe uit.