Ga naar de inhoud

Re:dringend enkele vraagjes over gevangenis brugge

Home Forums Familie van gedetineerden dringend enkele vraagjes over gevangenis brugge Re:dringend enkele vraagjes over gevangenis brugge

#1386

Beste Glenn,

1 Ik vermoed dat dit tijdelijk document voldoende is om uw identiteit aan te tonen, daar deze ook bestempeld werd door de politie. U dient hiervan een kopie (voor- en achterkant)op te sturen naar de gedetineerde, die de bezoekaanvraag dient aan te vragen. Indien u echter op voorhand zekerheid wil over de ‘geldigheid’ van dit document, kan u steeds contact opnemen met de gevangenis op het nummer
050/457 111.

2 Afhankelijk van de beslissing van de directie heeft uw vriend al dan niet bezoek achter glas. Ook dit kan op voorhand nagevraagd worden op bovenstaand telefoonnummer.
Voor een eerste bezoek dient u zich minstens 45 minuten op voorhand aan te melden. Daarna wacht u in de bezoekerswachtzaal tot uw naam (glasbezoek) of groep (tafelbezoek Mannen 1 of 2) wordt afgeroepen. Vervolgens begeeft u zich naar de bezoekzaal en gaat het bezoek van start. Bij glasbezoek zit u in een ruimte apart, bij tafelbezoek zit u in een ruimte met andere bezoekers/gedetineerden.

3 Versturen van post is geen enkel probleem. Je dient je brief gewoon te richten naar het adres van de gevangenis en de naam van de gedetineerde te vermelden. Postzegels mogen bijgevoegd worden met een max. van 3.

4 Het duurt gemiddeld een week vooraleer het geld gestort is op de rekening van de gedetineerde. Daarna staat het geld ter beschikking van de gedetineerde. Hij dient wel nog te tekenen voor ontvangst, maar dit is een formaliteit.

5 Zelf kan je je vriend niet opbellen. Enkel hij kan jou opbellen op bepaalde tijdstippen (wordt afgesproken met zijn chef op zijn sectie).

Indien je nog vragen hebt of nood hebt aan een ondersteunend gesprek, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Met vriendelijke groet,

Bervoet Maaike
CAW Regio Brugge – Justitieel Welzijnswerk Buitendienst
Refugestraat 1
8200 Sint-Andries
050 31 01 07
jww@cawregiobrugge.be