Ga naar de inhoud

Re:hallookes

Home Forums Familie van gedetineerden hallookes Re:hallookes

#341
simonna
Deelnemer

  [i]Justitiëel Welzijn Leuven geeft je alle info of verwijst je door (je mag ook even je licht in Antwerpen opsteken aangezien je daar woont)

  Leuven :016 21 01 05
  Antwerpen : 03 238 59 33[/i]

  Apart bezoek is als je iemand minstens zes maand kent wat moet blijken uit bezoeken en correspondentie bijvoorbeeld. De gedetineerde moet het aanvragen.
  Maar als hij nog maar twee jaar moet doen dan neem ik aan dat hij geen recht gehad heeft op één derde dus van zijn straf? Daar moet hij dan wel de reden van kennen. Want juist die redne kan hem weer een grond van teleurstelling zijn en als hij zijn straf volledig uitzit hoe zwaar die laatste tijd ook zal vallen is hij totaal vrij want vervroegde invrijheidstelling vereist nogal wat voorwaarden waar sommigen moeilijk kunnen aan voldoen. Hij moet een werkplan opstellen wat hij zal gaan doen, hij moet werk hebben en hij moet een woonst hebben. Dat geneurt meestal als hij binnen een korte tijd vrijkomt, met regelmatig een dag penitentiair verlof. Uur van vertrek en terugkomst moeten stipt worden nageleefd of anders wordt de procedure verbroken en moet alles opneuw. De hele procedure kan een jaar duren, ik wil je er maar op voorbereiden. En ze wennen soms moeilijk onmiddellijk aan de “gewone” maatschappij na vele jaren binnen zitten. Dat kan wel eens voor wrijvingen zorgen, maar het is goed dat je dat weet.

  Veel succes, ik wens jullie allebei het beste,

  Simonna

  Groetjes

  Simonna