Ga naar de inhoud

Re:het noorden kwijt

Home Forums Familie van gedetineerden het noorden kwijt Re:het noorden kwijt

#1776
V-ke
Deelnemer

  Raoul,

  Ik luister graag naar je verhaal hoor. Het zal allemaal niet makkelijk zijn. Ik duim mee voor je dat het de uitspraak wordt die je zelf wil horen. Maar dat is natuurlijk afwachten.

  Mijn vriend zit nog maar een week in de gevangenis, maar ik heb nog geen enkel moment stilgezeten. Ik heb meteen contact opgenomen met zijn advocaat, ben hem gaan bezoeken, ben aan een brief begonnen voor hem, heb voor mezelf een afspraak gemaakt bij JWW van het CAW Metropool en ga zelf ook naar een psycholoog. Als ik hem hoor of zie dan hou ik me zo sterk mogelijk, maar het is natuurlijk nadien, de momenten dat je alleen bent of als mensen er naar vragen dat ik het moeilijk krijg. Ik zie hem heel graag en heb veel voor hem over. Bij ons is het natuurlijk allemaal nog heel recent hé.

  Ik denk dat je in eerste instantie voor jezelf al eens moet uitmaken wat je zelf wilt. Wil je er zijn voor hem of heeft hij dingen gedaan die jij hem nooit gaat kunnen vergeven? Dat is al een eerste belangrijke vraag.

  Ben je zeker dat je met hem verder wil, dan kan ik je maar 1 ding aanraden: zorg dat je er bent voor hem, maar ga er zelf niet aan ten onder! Zoek desnoods professionele hulp. Ik ga ook naar een psycholoog. Dat is niks om je over te schamen, integendeel.

  Waar je rekening mee moet houden is dat hij een tijd van zijn vrijheid ontnomen geweest is. Elke mens zal hier anders op reageren. Ik denk dat het vooral belangrijk is om te kijken hoe hij op de dingen zal reageren. Het kan zijn dat hij helemaal zijn kluts kwijt is en heel angstig reageert, maar het kan ook zijn dat hij uitermate blij is en echt van dingen wil gaan genieten.

  Heel belangrijk is ook dat jullie kunnen praten over wat er allemaal geweest is.

  Ik wens je veel succes toe en duim mee voor morgen.

  Mijn adres is v-girl79@hotmail.com je mag me altijd mailen, zeker als er bepaalde dingen zijn die je liever niet hier op het forum zet!

  Groetjes en veel sterkte