Ga naar de inhoud

Re:kosten advokaat

Home Forums Familie van gedetineerden kosten advokaat Re:kosten advokaat

#1338
rememberme
Deelnemer

  Hoi Ingrid

  in eerste instantie reageerde ik niet… vanwege mijn gebrek aan kennis omtrent regelingen met advocaten. Net zoals Luvan zou ik inderdaad de advocaat vragen om een verduidelijking te krijgen van zijn kosten. Zeker voor wat hij reeds gedaan heeft, moet hij toch kunnen aantonen voor wat hij hoeveel aanrekent. Een kostenraming naar de toekomst toe zal ook wat duidelijkheid geven.
  Net zoals voor wat betreft de advocaten, ken ik ook te weinig omtrent wetgeving en dergelijke, maar ik hoop van harte dat het geld van de verkoop van het huis gebruikt mag worden voor de advocaatskosten. Het loopt snel erg hoog op blijkbaar…en elke euro kan je spijtig genoeg maar 1 keer uitgeven.
  Het is goed dat je gevraagd hebt om jou kleinkind(eren) te mogen zien. Je blijft hun grootmoeder. Zowel voor jou als voor de kinderen is het belangrijk om die band te blijven behouden. hopelijk komt dat snel in orde.
  Wat me opviel in jouw verhaal, was dat hij glasbezoek aanvraagt om geen risico te lopen dat het tafelbezoek volzet is. Ik weet niet waar hij juist zit en in elke gevangenis zal het wel anders zijn. Maar zijn er geen mogelijkheden om toch zeker te zijn van een plaatsje in de bezoekersruimte? Het zal jou en hem waarschijnlijk veel deugd doen om op die manier een iets ‘normaler’ contact te kunnen hebben.
  Blijf gerust hier je verhaal neerpennen als dat helpt. Je familie en vrienden hebben inderdaad het beste met je voor, maar ze zijn persoonlijk mee betrokken in de zaak, wat het voor hen niet makkelijk maakt je advies te geven zonder de emoties te laten meespelen. Soms geraak ik al eens aan de babbel tijdens het wachten voor het bezoek. Het zijn steeds andere situaties waar die mensn zich in bevinden, maar toch kan het eens deugd doen om met hen een babbeltje te doen. Ik zelf heb behoorlijk veel nood om erover te praten.Je hebt alvast allemaal iets gemeenschappelijks…daarbinnen zit iemand die je graag ziet en dat maakt het toch iets makkelijker. Buitenstaanders begrijpen het vaak niet.
  Succs met je gesprek op donderdag en hopelijk wordt je er wat wijzer van!
  Groetjes