Ga naar de inhoud

Re:Nieuwe website om klachten PSD te groeperen!!!

Home Forums Familie van gedetineerden Nieuwe website om klachten PSD te groeperen!!! Re:Nieuwe website om klachten PSD te groeperen!!!

#623
Claude
Deelnemer

  Beste Romeo,

  Je hebt groot gelijk dat anonimiteit belangrijk is. Zie je dat je inderdaad bang bent dat het over het PSD onderwerp hebben nadelige effecten op de situatie zou kunnen hebben? Dat is de atmosfeer die er in heel Belgie heerst. Angst. De PSD zou er eigenlijk moeten zijn om samen met de gedetineerde aan verbetering van zijn situatie te werken. In de praktijk gaat dat niet altijd zo. Uitstel, de PSD leden die weken lang met verlof gaan. Uitstel van rapporten die alle aanvragen voor verlof en andere zaken soms tot een half jaar weer vertraagt. Het lijkt vaak meer op een straf binnen de straf. Natuurlijk zijn er ook positievere gevallen, maar lang niet genoeg.
  Ik denk dat als er echt heel wat mensen op gaan schrijven dat al de geschriften op een rijtje wel degelijk nut kunnen hebben. Het wordt dan natuurlijk niet een officiele petitie met naam en adres enz. maar wel een flinke lijst van ervaringen. Veel mensen denken vaak dat ze de enigen zijn met deze zware problemen en als ze merken dat ze, helaas, meer de ‘norm’ vertegenwoordigen, maakt dat de kwestie toch wel eventjes anders.
  Mocht je op de website willen schrijven en als je in moet loggen en anoniem willen blijven, bedenk je gewoon een fictieve naam en email.

  Sterkte,

  Claude