Ga naar de inhoud

Nieuwe website om klachten PSD te groeperen!!!

Home Forums Familie van gedetineerden Nieuwe website om klachten PSD te groeperen!!!

 • Auteur
  Berichten
 • #621
  REYMEN Jo
  Deelnemer

   Beste,

   Op onderstaande link kan u terecht voor uw klachten over de PSD-diensten in de Belgische gevangenissen. Samen staan we sterker!!!

   http://gedetineerden-in-belgie-psd.webs.com/

   Hopelijk tot binnenkort!

   #622
   romeo
   Deelnemer

    Beste Jo,
    OK – er zijn heel veel mensen die klachten hebben of de PSD dienst. Maar wat zal U met die klachten doen? Inzamelen alleen heeft geen nut – bezorgd U ze dan ook bij het Ministerie of bij de commissie voor Toezicht (Wet Dupont) ?
    Blijven deze klachten anoniem ? want iedereen heeft ook schrik – als we onze klachten bekend maken zouden onze dossiers nog eens véééél langer kunnen aanslepen.
    Thanks for reply.
    Romeo

    #623
    Claude
    Deelnemer

     Beste Romeo,

     Je hebt groot gelijk dat anonimiteit belangrijk is. Zie je dat je inderdaad bang bent dat het over het PSD onderwerp hebben nadelige effecten op de situatie zou kunnen hebben? Dat is de atmosfeer die er in heel Belgie heerst. Angst. De PSD zou er eigenlijk moeten zijn om samen met de gedetineerde aan verbetering van zijn situatie te werken. In de praktijk gaat dat niet altijd zo. Uitstel, de PSD leden die weken lang met verlof gaan. Uitstel van rapporten die alle aanvragen voor verlof en andere zaken soms tot een half jaar weer vertraagt. Het lijkt vaak meer op een straf binnen de straf. Natuurlijk zijn er ook positievere gevallen, maar lang niet genoeg.
     Ik denk dat als er echt heel wat mensen op gaan schrijven dat al de geschriften op een rijtje wel degelijk nut kunnen hebben. Het wordt dan natuurlijk niet een officiele petitie met naam en adres enz. maar wel een flinke lijst van ervaringen. Veel mensen denken vaak dat ze de enigen zijn met deze zware problemen en als ze merken dat ze, helaas, meer de ‘norm’ vertegenwoordigen, maakt dat de kwestie toch wel eventjes anders.
     Mocht je op de website willen schrijven en als je in moet loggen en anoniem willen blijven, bedenk je gewoon een fictieve naam en email.

     Sterkte,

     Claude

     #624
     Marsupilami
     Deelnemer

      Schitterend initiatief! Ik ben al bezig met het verzamelen van brieven van gedetineerden uit PCB waarin ze hun getuigenissen neerschrijven over hoe het PSD hen behandeld, over hoe ze van het kastje naar de muur worden gezonden, samen met het nodige getreiter.

      Over de steeds weer terugkerende uitstellen die men de gedetineerden geeft omdat de verslagen van psd nog maar es (BEWUST) niet op tijd klaar zijn, belangrijke documenten achtergehouden worden zodat het dossier niet volledig is (ik spreek uit persoonlijke ervaring, mijn vriend heeft zo twee weken geleden daardoor uitstel gekregen), noem maar op.

      Ik heb ten einde raad contact opgenomen met Jan Boeykens, voorzitter van de Werkgroep Morkhoven. Bekijk onderstaande link en lees de brieven die hij al heeft geschreven, waarover het gaat, naar wie hij ze allemaal gericht heeft, en over wie het hier gaat in het PCB, de heer Vervloesem, die ze in het pcb bewust laten sterven!

      http://justitie-declerck.skynetblogs.be/archive-month/2009-12

      Persoonlijk heeft de heer Boeykens mij ook nog eens bevestigd dat de problemen van het psd en het niet ingrijpen van de minister, nog meer, het toelaten van deze wanpraktijken zeer vergaand zijn.

      Ook ik heb een getuigenis geschreven die zal gepubliceerd worden via hun site. Die site wordt door Declercq en companen in het oog gehouden omdat ze niet tevreden zijn met het lezen van zo’n getuigenissen en weten dat als Werkgroep Morkhoven hun tanden in iets zet, ze niet lossen.

      Ook ik heb hem gevraagd de getuigenis anoniem te houden, tot na de vrijlating van mijn vriend, voor de simpele reden dat hij anders op alle mogelijke manieren nog meer zal tegengewerkt worden, geboycot en op die manier nog heel lang kan vastgehouden worden daardoor.

      De heer Boeykens heeft mij gezegd dat ik alle getuigenissen naar hem mocht doorsturen, hoe meer hoe beter.

      Dus ik zou zeggen, voor wie mee wil duwen aan dezelfde kar, en het niet meer pikt dat onze mannen/vrouwen geen enkele vorm van rechtvaardigheid meer krijgen in het pcb, dat de basiswetten zelfs niet nageleefd worden en wij als familie achterblijven en dit alles moeten ondergaan en nergens geholpen worden,schrijf jullie getuigenissen neer, vertel alles over wat er binnen de muren van het pcb aan de hand is.

      De groep mensen die het meer dan beu zijn en die nu beslist hebben om actief iets te ondernemen tegen dit tot op de kern, rot systeem, wordt elke dag groter en groter.

      Samen staan we sterk, dus laat ons ervoor gaan!

      #625
      Claude
      Deelnemer

       Geweldig Bolle!

       Ik heb er net weer een Forum pagina bijgemaakt. De optie om anoniem te kunnen schrijven op de ‘Ervaringen’ pagina antwoordt niet, maar ik heb naar webs.com geschreven in de hoop dat daar een oplossing voor komt.
       Een oplossing is inderdaad ook dat men ervaringen in het algemeen verzamelt en die namens mensen die anoniem willen blijven op de PSD-ervaringen website zetten. Men kan ook bij yahoo of ergens anders een speciale E-mail opmaken met een nickname die men alleen gebruikt voor dit soort websites.

       #627
       Marsupilami
       Deelnemer

        De moeite waard…

        #632
        Marsupilami
        Deelnemer

         romeo schrijft:

         Beste Jo,
         OK – er zijn heel veel mensen die klachten hebben of de PSD dienst. Maar wat zal U met die klachten doen? Inzamelen alleen heeft geen nut – bezorgd U ze dan ook bij het Ministerie of bij de commissie voor Toezicht (Wet Dupont) ?
         Blijven deze klachten anoniem ? want iedereen heeft ook schrik – als we onze klachten bekend maken zouden onze dossiers nog eens véééél langer kunnen aanslepen.
         Thanks for reply.
         Romeo

         Het is nutteloos te proberen om klachten te bundelen en die over de maken aan het ministerie. Het is namelijk justitie zelf die dit wanbeleid toelaat, zelfs bewust tussenkomen in bepaalde dossiers om elke vooruitgang onmogelijk te maken.

         Een oplossing voor het kenbaar maken van je klachten, is een rechtstreekse vraag aan een parlementslid, waarbij jullie getuigenissen (die jullie anoniem op een site plaatsen zoals Claude of Jo voorstellen, dan kunnen overmaakt worden, voorzien van een korte inleiding. (zonder publicatie op het Internet).

         Een aantal parlementsleden zijn immers uiterst gevoelig geworden voor de gevangenismaterie en als ze zien dat (zonder je naam of wat dan ook door te geven) de Werkgroep Morkhoven over een soortgelijk dossier beschikt, dan zouden ze wel eens wakker kunnen worden.

         Als er dan reaktie komt, is het aan elkeen van ons om verder je dossier op te starten.

         Zoals ik al eerder zei, de Werkgroep Morkhoven heeft al meer dan genoeg bewezen met de zaak rond Marcel Vervloesem, wat nut heeft en wat niet.

         Bvb een online klacht neerleggen via de site van fgov, waste of time. Ga maar eens kijken op de site van Werkgroep Morkhoven, en val achterom van wat deze mensen al allemaal hebben gedaan, geprobeerd, wie en wat ze al hebben aangeschreven, gesproken, noem maar op.

         Ik ben heel blij dat ik, na zelf wekenlang op het internet te hebben rondgesurft naar een mogelijke oplossing, of zelfs maar het begin van een oplossing, gewoon de koe bij de hoorns heb gevat en direct heb gemaild naar de voorzitter van de Werkgroep.

         Bleek dat dit mijn beste zet ooit is geweest.

        • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.