Ga naar de inhoud

Re:psd merksplas

Home Forums Familie van gedetineerden psd merksplas Re:psd merksplas

#1565
LLB
Deelnemer

  Hoi Pascale,

  Eerlijk gezegd ben ik pas gisteren echt gebruik gaan maken van dit forum.
  Had me destijds aangemeld op de dag dat mijn vriend opgepakt was, omdat ik behoefte had aan informatie en lotgenoten, maar heb hier in heel de periode dat hij vastzat niets durven posten omdat ik niemand tot last wou zijn. Stom hé 🙂
  Intussen is hij al 5 maanden vrij en is hij het precies al weer vergeten, maar ik ontdek regelmatig nog dat het toch nen hardere indruk op mij heeft nagelaten dan dak soms wil toegeven, dus op deze manier verplicht ik mezelf om daar terug aan te denken ipv alles te verdringen.

  En inderdaad, Merksplas staat er voor gekend da ze iedereen zo lang mogelijk binnenhouden en op één of andere manier kan da zomaar. Das precies alsof dat die gevangenis nen onafhankelijke staat is waar ze hun eigen wetten mogen toepassen, echt ziek!
  De laatste nacht da mijne vriend vastzat, heb ik geen oog dichtgedaan, ‘k was echt paranoia da ze toch nog iets gingen uitvinden om hem daar te houden. Maar wij hebben dikke chance gehad op da vlak, da was een korte straf dus correctionele. ‘k Heb da dikwijls horen zeggen zenne “zodra ge hier de surb aan u broek hebt, zitte dik in de shit” en inderdaad veel mannen die al vér voorbij hun vi datum zaten en gewoon nog van niks wisten.
  Naar’t schijnt (k weet ni of het waar is) zou het supervaak gebeuren dat ze op het laatste moment ineens zeggen van “wij vinden u nog niet klaar om terug in de maatschappij te integreren, er zal eerst therapie moeten opgestart worden” en da ge dan nen therapeut toegewezen krijgt die ne superlange wachtlijst heeft. Den truc is dus, om hen voor te zijn en naar Jan Van den Eeden te bellen. Da is ne systeemtherapeut die intussen zijne weg wel wa kent in Merksplas en u dus ni op ne wachtlijst zet. Die vraag wel 40euro per sessie, maar als ge geen therapie nodig hebt, maar gewoon da stempelke, dan is 1 sessie voldoende é 😉
  Ik moet toegeven dak da ergens ook altijd wel een raar verhaal heb gevonden, ‘t kan dus best zijn dat da allemaal een fabelke is waar die Jan stinkend rijk van wordt, maar langs den andere kant, gebeuren daar zoveel dingen die ge ni voor mogelijk zou achten, dus op den duur verschiet ge van niks nimeer.
  Dus ik kan ni beloven da het ga helpen, maar als ge 40 euro kunt missen zonder honger te lijden, is’t misschien wel het proberen waard. Dit is zijn nr: 0496 04 90 54

  Die brieven naar de commissie van toezicht, hoge raad van justitie en ministerie van justitie, heb je die allemaal aangetekend verstuurd?
  Niet dat dat echt veel belang zal hebben voor jullie situatie op dit moment, maar als er dan vroeg of laat koppen moeten rollen voor alle wantoestanden die daar al jaren bezig zijn, kunnen ze tenminste ni zeggen da ze van niks wisten.
  En inderdaad, ik ben gene voorstander van geweld, maar sommige van die mannen vragen der echt om.