Ga naar de inhoud

Re:Vraag over enkelband

Home Forums Familie van gedetineerden Vraag over enkelband Re:Vraag over enkelband

#2127

Beste Charlot,

Mijn naam is Maaike Bervoet en ik werk binnen de dienst Justitieel Welzijnswerk – Buitendienst in Brugge. Wij bieden informatie, advies en ondersteunende gesprekken aan tav de omgeving van gedetineerden die in de gevangenis van Brugge en Ruiselede verblijven.

Om je een antwoord op je vraag te bieden:
Bij een gevangenisstraf van drie jaar of korter, beslist de gevangenisdirecteur of men onder elektronisch toezicht hun straf kan uitzitten. In dat geval kan men hun volledige gevangenisstraf buiten de gevangenis doorbrengen via elektronisch toezicht.

De strafuitvoeringsrechtbank of de gevangenisdirecteur vraagt vooraf aan het justitiehuis om een maatschappelijke enquête uit te voeren. De justitieassistent gaat langs op de plaats waar men tijdens het elektronisch toezicht wil verblijven. Hij vraagt onder andere het akkoord van de personen waarmee men samenleeft en gaat na of het technisch mogelijk is om een bewakingsbox te installeren.

Je zoon kan dus wel jouw adres opgeven, maar hij kan een verblijf nooit afdwingen. Het Justitiehuis zal steeds navragen of je hiervoor toestemming hebt gegeven.

Indien je nog vragen hebt, aarzel dan niet om verder contact met me op te nemen.

Met vriendelijke groet,

Maaike Bervoet
Team Justitieel Welzijnswerk Buitendienst-OO, CAW Regio Brugge
Refugestraat 1
8200 Brugge – Sint-Andries
Tel. 050 31 01 07
buitendienst@cawregiobrugge.be