Ga naar de inhoud

Re:Vriend in gevangenis

Home Forums Familie van gedetineerden Vriend in gevangenis Re:Vriend in gevangenis

#1831

Beste Nora,

Wat ik nu ga uitleggen geldt in ieder geval voor de gevangenis van Brugge, maar ik vermoed dat er voor de gevangenis van Sint-Gillis dezelfde regels gelden.
Normaal gezien is er een bezoek zonder bezoekaanvraag mogelijk voor wettelijk of feitelijk samenwonende koppels. Je moet echter wel kunnen bewijzen dat jullie daadwerkelijk samenwonen.(identiteitskaart, attest van gezinssamenstelling,…). In Brugge is het ook ok indien de gedetineerde je bij aankomst in de gevangenis opgeeft als “vaste vriendin”.

Lukt het niet om op die manier binnen te komen, dan moet er toch een bezoekaanvraag gebeuren. De gedetineerde kan dit doen via een speciaal formulier dat hij kan krijgen op sectie. Dit dient hij af te geven aan de directie samen met een copie van jouw identiteitskaart. Deze copie kan je hem gewoon opsturen. Maar nogmaals, indien jullie kunnen bewijzen dat jullie wettelijk of feitelijk samenwoonden is er in feite geen voorafgaandelijke toestemming nodig.

Indien je dit wenst kan je ook contact opnemen met mijn collega’s van Justitieel welzijnswerk Brussel die in de gevangenis van Sint-Gillis komen. Hun telefoonnummer is 02/502 66 00.

Vanzelfsprekend mag je mij ook altijd contacteren op het onderstaande nummer.

Veel succes,

Kurt Vandenbroucke
Justitieel Welzijnswerk Brugge, Team Buitendienst
CAW Regio Brugge
Refugestraat 1, 8200 Sint-Andries Brugge
Tel: 050/31 01 07
kurtvandenbroucke@cawregiobrugge.be