Ga naar de inhoud

Re:Wat denken jullie hierover? Reacties graag!

Home Forums Familie van gedetineerden Wat denken jullie hierover? Reacties graag! Re:Wat denken jullie hierover? Reacties graag!

#466
Geert
Sleutelbeheerder

    Tja, als minister maak je je in België blijkbaar niet populair als je gevangen menselijk wilt behandelen. Zie bijvoorbeeld al die negatieve reacties op de website van De Morgen:
    http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/De-Gedachte/article/detail/943131/2009/07/25/Geen-ijzeren-netten-maar-sociale-vangnetten.dhtml#reactions

    Het zou wel heel wat anders zijn, moesten ze bij de politiek beseffen dat er ook mensen zijn die juist wél wakker liggen van de miserie in de gevangenissen. Niet alleen om de slechte fysieke omstandigheden, maar ook dat er nu veel vrij komen die er psychisch slechter aan toe zijn dan toen ze er in gingen.

    Maar ik weet niet wat we moeten doen als we willen dat die kant van het verhaal ook gehoord wordt. Misschien ergens een manifest opstellen en handtekeningen verzamelen en bijvoorbeeld aan de politiekers van de commissie Justitie afgeven? Hoeveel handtekeningen zouden we daarvoor nodig hebben?

    Groetjes, Geert.