Ga naar de inhoud

Re:Wat denken jullie hierover? Reacties graag!

Home Forums Familie van gedetineerden Wat denken jullie hierover? Reacties graag! Re:Wat denken jullie hierover? Reacties graag!

#467
warriormom
Deelnemer

  Ik lees regelmatig de verslagen van de commissie justitie. Wat je daar soms te lezen krijgt tart alle verbeelding. Zo beweerde een commissielid zelfs dat er al lang geen mensen meer geinterneerd worden.

  Een dialoog uit de commissievergadering van 1 april:

  “Raf Terwingen (CD&V): Mevrouw de voorzitter, mijnheer de
  minister, blijkbaar experimenteren steeds meer jongeren met het
  product GBL of gamma butyrolacytone. Hoe experimenteren zij met
  voornoemd product? Met GBL kan blijkbaar GHB worden gemaakt.
  Dat weet u waarschijnlijk wel.
  14.02 Minister Stefaan De Clerck: Op het einde krijgen zij ADHD.
  14.03 Raf Terwingen (CD&V): Waarschijlijk is het de oorzaak van
  ADHD.”

  En dat zijn de beleidsmakers die instaan voor justitie en gevangenisbeleid. Enige dossierkennis zou hier wel op zijn plaats zijn.

  Wat een handtekeningenactie betreft is de kans groot dat enkel familie en vrienden van gedetineerden die gaan ondertekenen. Ik wil best een aantal dagen bij de poort in Vorst gaan staan, geen probleem. Ik zou er dan eveneens voorstander vcan zijn om aan verschillende organisatie zoals amnesty, liga voor mensenrechten, ligue des droits de l’homme, OIP enz.. te vragen om ons daarbij te steunen.
  Ofwel blijven we elk in ons eigen hoekje met onze frustratie zitten, ofwel proberen we er samen iets aan te doen. Wat hebben we te verliezen? Samen staan we alleszins sterker dan alleen.
  Voelt iemand zich geroepen om een open brief te schrijven, kwestie van een keertje een andere klok te laten luiden in de media?