Ga naar de inhoud

Re:Wat mag ik als bezoeker binnen brengen?

Home Forums Familie van gedetineerden Bezoekregeling Re:Wat mag ik als bezoeker binnen brengen?

#295
keptijn
Deelnemer

  zwaanzer schrijft:

  Waar ik mij wel eens druk om maak is, wat men mag binnen brengen, en wat de gevangenis liever zelf aankoopt!

  Dat is eigenlijk niet zo moeilijk. In principe mag je niets binnen brengen. Als je van die stelling uit gaat, hoef je je niet druk te maken omdat je iets geweigerd wordt.

  Bijv. Een computer binnen brengen mag niet. Als de gedetineerde al een computer op cel mag hebben, moet hij die aankopen via de gevangenis.
  Hetzelfde geldt voor een play-station, een DVD-speler, maar ook voor pantoffels, sportschoenen, pyama, enz.

  De redenering die hier achter zit, is dat alles wat van buiten komt gevaarlijk kan zijn. Er kunnen wapens, drugs, geld, gsm’s in verstopt zitten. Om dat te vermijden wil men enkel goederen binnen laten die rechtstreeks van de leverancier komen.

  Er zijn tal van gevangenissen die winst maken op de prijzen van de kantine-produkten. Wil men hier ook zijn slag slaan? Wat gebeurt er trouwens met de winst?

  Het klopt dat de kantine-produkten duurder zijn dan in de meeste winkels uiten. De gevangenis op zich zal hier (in principe)niet rijker van worden. Het is de bedoeling dat de winsten gebruikt worden voor de sociale kas. Gedetineerden die over geen inkomen beschikken kunnen daar maandelijks een klein bedrag van krijgen. Ook optredens of filmavonden ed. kunnen van deze winst worden gefinancierd.