Ga naar de inhoud

Re:Weet niet zo goed wat doen…

Home Forums Familie van gedetineerden Weet niet zo goed wat doen… Re:Weet niet zo goed wat doen…

#1016
Lieke
Deelnemer

  Hallo Saartje,

  Ik wens je alvast veel sterkte!
  Het is inderdaad geen leuke situatie, zeker omdat je niks afwist van de dingen waar hij mee bezig was.
  Ik denk dat je hem het beste even met rust laat, zodat hij eerst en vooral kan inzien wat hij heeft gedaan en welke mensen hij daarmee gekwetst heeft.
  Je kan hem inderdaad een brief schrijven met je gevoelens in en hem om een antwoord vragen, waarom hem dit heeft gedaan!
  Als je beslist verder met hem te gaan, moet je heel duidelijke afspraken gaan maken! Zo van: als je nog 1 keer wat achter mijn rug doet en het komt uit, dan is het helemaal gedaan! Ik wil je nog een kans geven omdat ik je graag zie! En dan zal je zien wat zijn reactie is. Wil hij ervoor gaan, moet hij echt alles achter zich laten! En als hem dat niet kan, verdien jij veel beter!
  Ook naar je ouders toe moet hij dan maar zijn verhaal doen, waarom en wat. Misschien dat ze zo de situatie een beetje kunnen begrijpen en hem toch nog een kans willen geven.
  Een gedetineerde doet inderdaad heel weinig op een dag. Hij kan gaan werken, maar zeker nog niet in het begin! De eerste dagen is het gewoon op de cel zitten, zonder enig contact met de buitenwereld, enkel met de advokaat. Brieven schrijven kan wel. Hij kan je ook pas ten vroegste na 4 dagen opbellen.
  Ze kunnen wel enkele keren per dag gaan wandelen, een luchtje scheppen.

  Ik hoop voor jou dat je na vandaag wat meer weet en dat je vriend natuurlijk terug vrij zal zijn!

  Alvast nog heel veel sterkte!

  Groetjes Luna