Ga naar de inhoud

Re:Wie kan me ondersteunen?

Home Forums Familie van gedetineerden Wie kan me ondersteunen? Re:Wie kan me ondersteunen?

#1141

Misschien merken jullie dat ik de wereld van de gedeteneerden redelijk ken. Maar door zelf veel mensen geholpen te hebben en dus met veel mensen die partners van gedeterneerden onder steunen is het juist voor mij nog moeilijker om het bekend te maken, want die mensen staan heel dicht bij mij en gaan zich juist nog grotere zorgen om mij maken.

Zorgen die eigenlijk niet nodig zijn. Maar er zeker en vast gaan zijn. Er zijn zelfs vele van die mensen die niet willen dat ik schrijf met mijn vriend en ze weten dan enkel dat het een vriend is.

Omdat ze bang zijn dat ik weer ga hervallen. Maar als ik herval krijg ik juist de hardste confrontatie van mijn vriend. Want nu ziet hij me al continue te waarschuwen.

Juist daarom mag ik mijn vriendschap met hem niet op geven van mijn drugszorgbegeleiders.

Ik moest met iedereen breken. Maar jij en die vriend dat is iets anders dat mag niet stuk gaan want samen zijn jullie juist sterker.

Maar hoe zeg je dat aan mensen die ons enkel kennen als zware gebruikers en niet hoe we echt zijn. En die mensen gaan me wel willen helpen, maar het gaat hun verschrikkelijk veel pijn doen en ik kwets liever niemand.

Dus ik heb massa’s adressen waar partners van gedeterneerden terecht kunnen van over heel Vlaanderen. Alléén ik niet, omdat die mensen al een hele weg hebben afgelegd met mij en me graag hebben beginnen zien.

Groetjes,

Els