Ga naar de inhoud

Re:Zoon Tim

Home Forums Familie van gedetineerden Zoon Re:Zoon Tim

#1001
warriormom
Deelnemer

  Ik herken het probleem maar al te goed, het lijkt wel alsof je het gedrag van mijn zoon beschrijft. Ik veronderstel dat hij in voorarrest zit. In principe kan iemand met een geestesziekte zoasl de wet het omschrijft niet veroordeeld worden, enkel geïnterneerd. Jammer genoeg is het in de praktijk zo dat een geinterneerde jarenlang in de gevangenis blijft zitten zonder enige behandeling of begeleiding. Een psychiatrisch ziekenhuis is ook niet de gepaste plaats om een borderliner te behandelen.
  Een goede oplossing zou een voorwaardelijke invrijheidsstelling zijn met als voorwaarde dat hij zich laat behandelen. Jammer genoeg is die kans klein.
  Het is jammer dat de rechtbank over het algemeen de slechts mogelijke beslissing neemt. Internering maakt de situatie alleen erger, terwijl een goede residentiële behandeling voor drugs en alcohol, gevolgd door gedragstherapie het meeste kans op slagen biedt.
  Ik heb de lijdensweg van een internering zelf beleefd en het maakt de situatie alleen nog erger.
  Ik denk dat de enige oplossing dan is om hem zo snel mogelijk uit de gevangenis te krijgen en daarna naar de vrederechter te stappen voor een gedwongen behandeling als hij blijft weigeren. Een combinatie van antipsychotica en gedragstherapie is het enige waarmee mijn zoon het beter doet.

  Ik wens je alvast heel veel sterkte.