Ga naar de inhoud

Veel vragen en verdriet

Home Forums Familie van gedetineerden Veel vragen en verdriet Veel vragen en verdriet

#2174

Beste Filou,

Even mezelf kort voorstellen: Mijn naam is Maaike Bervoet en ik werk binnen de dienst Justitieel Welzijnswerk – Buitendienst in Brugge. Wij bieden informatie, advies en ondersteunende gesprekken aan tav de omgeving van gedetineerden die in de gevangenis van Brugge en Ruiselede verblijven.

De geschikte dienst om jou verder te kunnen helpen, (vermoed ik) is niet onze dienst, maar wel de dienst Slachtofferhulp. Zie link hieronder. (http://www4wvg.vlaanderen.be/wvg/welzijnensamenleving/welzijnswerk/Paginas/Adressenslachtofferhulp.aspx)

Wat biedt Slachtofferhulp ?
– emotionele ondersteuning en begeleiding bij de verwerking
– informatie en advies over praktische en juridische problemen
– administratieve en praktische ondersteuning

Hoe werkt Slachtofferhulp ?
Er wordt normaal gezien zelf contact opgenomen na verwijzing van politie, parket of andere instantie. Je kan ook zelf contact opnemen. Slachtofferhulp werkt onafhankelijk van politie of justitie. Wat je vertelt blijft vertrouwelijk. Ze bieden professionele hulp, maar werken ook met speciaal opgeleide vrijwilligers. De hulp is gratis.

Ik hoop dat je bij hen terecht kan voor hulp. Indien dit niet het geval is, zullen zij jou zeker doorverwijzen naar de juiste instantie.

Ik wens je heel veel beterschap, sterkte en goeie moed, nu en in de toekomst, om dit gebeuren een plaats te kunnen geven.

Met vriendelijke groet,

Maaike Bervoet
Team Justitieel Welzijnswerk Buitendienst-OO, CAW Noord-West-Vlaanderen
Refugestraat 1
8200 Brugge – Sint-Andries
Tel. 050 31 01 07
buitendienst.jww@cawnoordwestvlaanderen.be