Ga naar de inhoud

wat te vermelden op briefwisseling

Home Forums Familie van gedetineerden wat te vermelden op briefwisseling wat te vermelden op briefwisseling

#2309

Beste Sanneke,

Mijn naam is Maaike Bervoet en ik werk binnen de dienst Justitieel Welzijnswerk – Buitendienst in Brugge. Wij bieden informatie, advies en ondersteunende gesprekken aan tav de omgeving van gedetineerden die in de gevangenis van Brugge en Ruiselede verblijven.

Heeft er je ondertussen iemand al kunnen verder helpen met je vraag?
Indien niet, zie volgende link (contactgegevens): http://justitie.belgium.be/nl/themas_en_dossiers/gevangenissen/belgische_gevangenissen/gevangenissen/adres_gevangenis_beveren.jsp?referer=tcm:265-245475-64

Verder, de briefwisseling met gedetineerden is vrij. De omslagen mogen echter geen geld bevatten. Uiteraard mogen er ook geen voorwerpen inzitten die de veiligheid van de inrichting in gevaar brengen of bij wet verboden zijn. Pakketten opsturen is niet toegelaten, foto’s echter wel.
Alle briefwisseling met gedetineerden dient opgestuurd te worden met de post. De binnenkomende post voor gedetineerden is aan een controle onderworpen. Het betreft hier de inhoud van de briefomslag en niet de inhoud van de brief zelf.

Op de briefomslag vermeld je steeds de contactgegevens van de gevangenis, alsook de naam van de gedetineerde en zijn geboortedatum en/of rolnummer om verwarring met andere gedetineerden te vermijden.

Indien je nog vragen hebt, aarzel dan niet om verder contact met me op te nemen.

Met vriendelijke groet,

Maaike Bervoet
Team Justitieel Welzijnswerk Buitendienst-OO, CAW Noord-West-Vlaanderen
Refugestraat 1
8200 Brugge – Sint-Andries
Tel. 050 31 01 07
buitendienst.jww@cawnoordwestvlaanderen.be