Ga naar de inhoud

2 verschillende gevangenen bezoeken in Hasselt

Home Forums Familie van gedetineerden 2 verschillende gevangenen bezoeken in Hasselt

 • Auteur
  Berichten
 • #2221
  kw
  Deelnemer

   Hallo,

   Ik heb een vraag over het bezoek.
   Ik bezoek mijn vriend in Hasselt en daarstraks moest ik iets afhalen van een andere kameraad die ook daar zit.
   Tijdens dat moment vertelde de man aan “het onthaal’ waar ge u moet aanmelden dus da ge maar slechts 1 gevangene moogt bezoeken.
   Nu heb ik al enkele keren gezien dat iemand achter elkaar 2 verschillende mensen bezoekt. Die persoon gaat dus in voor het ene bezoek, komt dan terug uit en gaat daarna terug binnen????
   Weet iemand hoe dit kan dan als die man mij daarstraks vertelde dat je maar 1 gevangene mag bezoeken eigenlijk?

   Alvast bedankt voor de info.

   #2223

   Beste,

   Mijn naam is Maaike Bervoet en ik werk binnen de dienst Justitieel Welzijnswerk – Buitendienst in Brugge. Wij bieden informatie, advies en ondersteunende gesprekken aan tav de omgeving van gedetineerden die in de gevangenis van Brugge en Ruiselede verblijven.

   Hetgeen de beambte aan het onthaal u vertelde is correct. Iedere naastbestaande (vriend, partner, familielid, …) mag in principe maar 1 gedetineerde bezoeken. In uitzonderlijke gevallen en mits toestemming van de directie kan hierop een uitzondering gemaakt worden. Bijvoorbeeld wanneer bij een kind haar twee ouders vastzitten.

   Om hierover meer informatie of toestemming te krijgen, raad ik je aan om contact op te nemen met de bezoekdienst of het onthaal van de betreffende gevangenis om dit verder uit te klaren en om te kijken of je hier beroep op kan doen

   Indien je nog vragen hebt, aarzel dan niet om verder contact met me op te nemen.

   Met vriendelijke groet,

   Maaike Bervoet
   Team Justitieel Welzijnswerk Buitendienst-OO, CAW Noord-West-Vlaanderen
   Refugestraat 1
   8200 Brugge – Sint-Andries
   Tel. 050 31 01 07
   buitendienst.jww@cawnoordwestvlaanderen.be

   #2224
   wauters
   Deelnemer

    Beste

    misschien had die persoon ongestoord bezoek en ging die daarom een 2 de keer binnen.

    Groetjes

    #2229
    kw
    Deelnemer

     Hey,

     Alleszins bedankt voor je reactie.

     Ik begrijp wat je bedoelt ja als je ongestoord hebt mag je der voor of na ook nog gewoon bezoek maar dat was niet het geval omdat ik die persoon uiteindelijk effectief bij 2 verschillende gevangenen gezien heb. Ik dacht eerst dat ik verkeerd moest zijn, mij vergist had of weet ik veel.
     Daarom had ik ook al gevraagd aan een vriend (die bijna altijd mee op bezoek ging) om daar ook op te letten en hij zei dat hij die persoon al gezien had bij een vrouw en ik had die altijd gezien bij een man dus nu was nog altijd de vraag wie juist of fout was of als die persoon effectief vlak na elkaar 2gevangenen bezocht? :unsure: :unsure: ?

     Aangezien we wel dachten te weten (maar niet 100%) dat men slechts 1gevangene mag bezoeken hebben we er bij ons volgend bezoek nog eens op gelet. Als die persoon dan toch 2gevangenen na elkaar bezocht, dan kon ik misschien ook af en toe nog een goede vriend die daar ook zit & bijna geen bezoek krijgt eens bezoeken na het bezoek aan mijn vriend.

     Dus bij een volgende keer dat ik die persoon zag uitkomen samen met andere bezoekers wiens bezoekuur om was & wanneer die zich dan terug aanmeldde voor zijn volgende bezoekuur zoals ik voor mijn ene bezoek, heb ik die persoon terug (een tijd terug ging ik meestal tijdens het laatste uur van de bezoeken in de voormiddag) bij dezelfde oudere man gezien.

     En een andere dag heb ik die persoon bv. De ene keer gezien aan de inkom waar men zich moet aanmelden, een andere keer zat ik al in de bezoekerszaal te wachten & dan kwam die persoon de zaal in of omgekeerd (het kon toen vroeg in de voormiddag geweest zijn, soms ging ik in de vroege voormiddag) & toen was diezelfde persoon op bezoek bij een jongere vrouw. Als het bezoek om was & ik mijn spullen bijeen aan het pakken ben en/of mijn sms-en aan het lezen ben ofzo dan heb ik die persoon terug zien aanschuiven om opnieuw aan te melden.

     Dus ja en gezien verschillende voorvallen op de korte tijd dat mijn vriend daar zit, kijk ik liever eerst zelf eerst alles af vooraleer ik het vraag aan de mensen daar. Ma daar zal ik u ni mee lastigvallen want dan heb ik nog ne hele tekst.

     Groetjes, Karen.

     #2230
     kw
     Deelnemer

      Hey Maaike,

      Ik wou u toch al even bedanken voor uw antwoord.

      Vriendelijke groeten, Karen.

      #2234

      Dag Karen,

      Daarnet kreeg ik net dezelfde vraag, waardoor ik, om zeker te zijn, toch contact heb opgenomen met de bezoekersdienst van de gevangenis van Brugge.

      Blijkbaar mag je, sedert de invoering van de basiswet, wel op 2 (of meer?) bezoekerslijsten staan. In principe zal het dus wel kloppen dat die persoon die je ziet, mag naar twee verschillende gedetineerden op bezoek gaan.
      Het kan echter wel zijn, dat de directie dit niet wil en dus van je verlangt dat je je op één van de twee lijsten schrapt. Jij en de gedetineerde moeten wel steeds het bezoek aanvragen.

      Indien je nog vragen hebt, aarzel dan niet om verder contact met me op te nemen.

      Mvg,

      Maaike Bervoet | Hulpverlener
      Buitendienst Justitieel Welzijnswerk | CAW Noord-West-Vlaanderen
      Refugestraat 1 | 8200 Brugge | 050 31 01 07
      http://www.cawnoordwestvlaanderen.be

     • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.