Ga naar de inhoud

5 jaar Thuisfront.

Home Forums Familie van gedetineerden 5 jaar Thuisfront.

 • Auteur
  Berichten
 • #1915
  Geert
  Sleutelbeheerder

   Dag allemaal,

   Binnenkort bestaat de vzw thuisfront 5 jaar. 5 jaar geleden stonden we met kerstmis voor de eerste keer met de tent aan de gevangenis van Brugge, en startten we ook met dit forum.

   Ter gelegenheid daarvan zijn er hier en daar wat kleine aanpassingen aan het gebeuren aan de site, onder andere de tekst ‘visie en basisregels’ is wat uitgebreid. Ik hoop dat alles er in staat wat er moet in staan, en dat jullie er allemaal mee akkoord kunnen gaan.

   Visie en Basisregels

   Thuisfront is gegroeid vanuit een samenwerkingsverband tussen gevangenisaalmoezeniers en mensen buiten de gevangenismuren die familieleden van gedetineerden willen steunen in de moeilijke periode die ze doormaken.

   Thuisfront is ontstaan vanuit een christelijke inspiratie met respect voor alle overtuigingen. De bekommernis van het thuisfront is dat mensen elkaar kunnen helpen wanneer zij een partner, ex-partner, ouder, zoon, dochter, familielid, vriend(in), kennis in de gevangenis hebben. Zo kunnen mensen uit hun isolement treden om een antwoord te vinden op hun zorgen en vragen.

   Thuisfront werkt onafhankelijk van het gevangenissysteem, de justitiële overheid of de hulpverleningssector. Het is een initiatief dat door vrijwilligers wordt gedragen.

   Thuisfront is een elektronisch medium waardoor mensen elkaar op anonieme wijze kunnen ontmoeten. Het thuisfrontteam heeft geen eigen belangen bij het beheer van deze site maar biedt deze gespreksruimte aan.

   Basisregels:

   RESPECT.

   Wederzijds respect. Ieder mag zijn wie hij is. Daarom geen discussie over kleur, afkomst, geaardheid of religieus- levensbeschouwelijke onderwerpen. Respect ook voor de gevoelens, van kwaadheid tot vreugde, die een ander ons meedeelt, ook al voelen we het persoonlijk anders aan. Onaanvaardbaar zijn daarom ook negatieve, afbrekende kritiek, beschuldigingen of verwijten.

   VERBONDENHEID

   We zitten allemaal in een min of meer lastig parket, met vragen en twijfels en problemen allerhande… en we willen dat ergens kwijt kunnen. Laten we elkaar nabij zijn, beluisteren, steunen, raad geven, met andere woorden “zorgen” voor elkaar. We kunnen elkaar veel leren en helpen: dan staan we heus niet meer zo alleen !

   VERTROUWEN

   We vertrouwen erop dat gesprekspartners op deze site het goed met elkaar voorhebben. Ieder kan maar – ook anoniem – vertrouwen schenken als hij/zij gelooft in goede handen, in goede harten terecht te komen. Dan voel je je veilig, op je gemak. Kan ik op jou vertrouwen? Je mag op mij vertrouwen!

   MEDEDEELZAAMHEID

   Niet alles moet en kan gezegd worden. ieder is uiteraard vrij daarin zo ver te gaan als hij/zij wil. Maar wat openheid, wat mededeelzaamheid bevordert het gesprek en het juiste antwoord erop. Anonimiteit én openheid. Sommige zullen later elkaar willen ontmoeten… voor anderen zal dat altijd een stap te ver zijn. Vrijheid… blijheid!

  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.