Ga naar de inhoud

een plek waar het heilig en veilig is…

Home Forums Familie van gedetineerden een plek waar het heilig en veilig is…

 • Auteur
  Berichten
 • #527
  dede
  Deelnemer

   Een mooie en zinvolle uitspraak van een gevangenisaalmoezenier op een studiedag over liturgie in Hilversum, één dezer dagen:

   Vroeger lag het zwaartepunt bij de religieuze specialisten, die legden de liturgie vast; nu is de beleving van de afnemers belangrijker geworden. In de bajes moet dat wel, anders vind je geen aansluiting bij de gedetineerden, vertelde justitiepastor Arjan Noordhoek. De ‘kerkgangers’ komen niet zomaar in de kapel voor koffie of een uitje, merkt hij. ,,In de bajeskapel moet het heilig zijn. En veilig”, zei Noordhoek.

   Dat zal dan zeker ook wel gelden voor ons bezig-zijn in Thuisfront en ‘Tralies uit de weg’: we willen af en toe een plek en een moment creëren waar mensen ‘heilig’ zijn en ‘veilig’…

   Morgen zaterdag 7 november doen we er aan voort, een hele dag lang aan de gevangenispoort van Brugge – ‘Allerheiligenactie van Thuisfront’! Misschien zien we mekaar daar even? Iedereen is welkom!

   De God van heiligheid en veiligheid zegene en beware alle vrijwilligers, alle gedetineerden, alle gevangenispersoneel, alle aalmoezeniers en alle familieleden, vrienden, bekenden… die op bezoek komen!

   Met hartelijke groet – in heilige en veilige verbondenheid,

   dede

  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.