Ga naar de inhoud

Foto-essay

Home Forums Familie van gedetineerden Foto-essay

 • Auteur
  Berichten
 • #1192
  Caro Peeters
  Deelnemer

   [b]Dag iedereen,[/b]

   Mijn naam is Caro Peeters en ik ben 22 jaar. Ik ben laatstejaars studente Fotografie. Voor mijn eindwerk wil ik graag een ex-gedetineerde gedurende een drietal maanden volgen (tot eind mei). Ik zou graag een persoon vinden die net vrij is want ik wil graag een onderzoek doen naar hoe zo iemand zich terug integreert in een voor hem nieuwe maatschappij.

   Ik heb al tal van pogingen ondernomen om met gedetineerden/ ex-gedetineerden in contact te komen, maar helaas zonder succes. Niemand wil of kan me helpen. Dus dit is eigenlijk een beetje mijn laatste hoop. Ik hoop Γ©cht dat iemand van jullie me kan helpen.
   Ik ben op zoek naar een man/vrouw die binnen dit en een week vrijkomt en die het niet erg zou vinden als ik hem/haar een tijdje zou fotograferen in het dagelijkse leven. De persoon moet ook een tijdje in de gevangenis verbleven hebben (minstens twee tot drie jaar).
   Ik ben studente in Gent, dus het zou handig zijn als de persoon in kwestie in de buurt van Gent woont πŸ™‚ ..

   Nu is mijn vraag of er iemand van jullie mij kan helpen? Als jullie iemand kennen die misschien interesse zou hebben in dit project, contacteer mij dan alstublieft.
   En dan kan ik die persoon misschien eens samen met u gaan bezoeken?

   Hartelijk Dank,

   Vriendelijke groeten,
   Caro Peeters

   Caro_peeters@hotmail.com

   #1193
   Ronny
   Deelnemer

    Ik denk nu niet dat er veel mensen staan te springen om mee te doen aan zo een project want zo eenvoudig is het niet hoor! Buiten komen uit een gevangenis is op zich zelf al een heel gebeuren laat staan als er daar dan nog pottenkijkers bij zijn. Een gedetineerde heeft ook nog wat eergevoel! Gelukkig maar zou ik zeggen.

    #1194
    Caro Peeters
    Deelnemer

     Natuurlijk, en ik heb ook enorm veel respect voor die mensen hoor. πŸ™‚ Ik vind dat gewoon enorm interessant. Ik had twee weken geleden iemand gevonden die wou meewerken, maar die man had geen familie of vrienden.. En voor zo iemand kan dat misschien wel leuk zijn? Dan heeft die persoon in kwestie sociaal contact en kan die zijn verhaal doen. En ik ben ook bereid om die mensen te helpen met dingen te regelen enzo..
     Dus er zou wel hulp zijn van mijn kant naar hen ook.
     Maar inderdaad, mensen die familie en vrienden hebben die zullen niet staan springen, daar ben ik mij ook goed genoeg van bewust.
     Ik vraag me gewoon heel hard af hoe die mensen zich terug integreren in de maatschappij, ik ben heel benieuwd naar hun verhaal. Ik weet niet goed waarom u over eergevoel begint, ik wil gewoon een maatschappelijk probleem aankaarten. πŸ™‚

     Vriendelijke groet,
     C.

     #1205
     tilly
     Deelnemer

      Hallo,met alle respect voor je werk,maar ik denk dat je op de verkeerde forum zit,familie en partners zijn hier niet echt voor te vinden hoor,vermits ze al lange tijd hun prive leven kwijt zijn,je zou dit aan gedetineerde zelf moeten vragen,zoals je zegt iemand die niemand heeft als hij/zij vrijkomt is de kans groter,kijk eens op prisoners.be,daar meer kans,alvast sucses,groetjes

     • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.