Ga naar de inhoud

Getuigenissen voor docureeks Eén (VRT) gezocht

Home Forums Familie van gedetineerden Getuigenissen voor docureeks Eén (VRT) gezocht

 • Auteur
  Berichten
 • #2368
  Flo
  Deelnemer

   Hallo allemaal,

   Vanuit het productiehuis Geronimo wilden we jullie heel graag even aanspreken in de hoop dat jullie ons misschien verder op weg kunnen helpen. We zijn namelijk op zoek naar Vlaamse gezinnen bij wie één van de gezinsleden in aanraking is gekomen met het gerecht en dit in functie van een nieuwe docureeks die we maken voor de VRT. Misschien zijn jullie wel geïnteresseerd of kennen jullie andere mensen die zich geroepen zouden voelen voor dit project?

   Ik geef in elk geval graag al wat meer uitleg:

   Momenteel zijn we bij Geronimo volop bezig met de voorbereidingen van een gloednieuwe docureeks voor Eén: ‘Het Gezin’. In deze reeks zal ‘het gezin’ centraal staan: het gezin is immers een bron van geluk maar soms ook een poel van frustratie. Iedereen probeert zijn gezinsleven zo perfect mogelijk te regelen al loopt niet altijd alles van een leien dakje. Hoe leven kinderen en ouders toe naar belangrijke en spannende gebeurtenissen zoals de eerste schooldag, Kerstmis, een baby’tje dat komst is, adoptie, een nieuwe job…? Zijn er families bij wie alles vlekkeloos verloopt? En wat als er eens iets ‘fout’ loopt in die geoliede gezinsmachine? Een voorsmaakje vinden jullie via http://www.een.be/hetgezin.

   Dàt is wat wij met Geronimo en enkele toffe gezinnen in beeld willen brengen op een mooie en integere manier. We zoeken traditionele gezinnen, gezinnen met een nanny, alleenstaande moeders en vaders… om aan te tonen dat in élk gezin dezelfde struggles voorkomen (Geraakt iedereen vandaag op tijd op school en op het werk?) alsook mooie, ontroerende momenten. Daarnaast zien we deze reeks ook als ultieme kans om bepaalde gezinssituaties op een zuivere en eerlijke manier in beeld te brengen, zodat er – wie weet – eindelijk eens enkele vooroordelen kunnen verdwijnen.

   Daarom zouden we het ontzettend interessant vinden indien we ook een gezin zouden kunnen vinden van wie één van de leden in aanraking is gekomen met het gerecht. Wat gebeurt er als mama, papa, broer of zus opeens naar de gevangenis moet gaan of weer thuis komt wonen na vrijgekomen te zijn? Welke impact heeft het om door het leven te gaan met een enkelband? … Talrijke zaken die een verhelderend beeld zouden kunnen geven door de eerlijke manier waarop wij willen filmen én die zullen aantonen dat ook deze gezinnen gelijkaardige en herkenbare dingen meemaken in hun leven en ook maar gewoon mensen zijn, net zoals iedereen.

   Daarom wou ik heel graag onze oproep ook even op de website van Thuisfront plaatsen. Misschien kennen jullie wel mogelijks geïnteresseerden of misschien ben je zelf wel geïnteresseerd?

   Iedereen die graag wat meer info ontvangt, kan rechtstreeks terecht bij ons met al hun vragen, twijfels en bedenkingen. No strings attached.

   We beseffen dat het absoluut geen makkelijke zoektocht zal zijn, maar we willen niet te snel opgeven. We geloven er oprecht in dat dit een hele interessante insteek zou kunnen zijn die mogelijks ook de ogen opent bij anderen. Het zou super zijn als we daar samen voor zouden kunnen zorgen.

   Alvast bedankt en vriendelijke groeten,

   Flo

   Flo Goffin | Geronimo
   an independent production warehouse
   Indiëstraat 12b
   2000 Antwerpen
   +32 472 11 30 40

  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.