Ga naar de inhoud

kerstcadeautjes voor gedetineerden !?

Home Forums Familie van gedetineerden kerstcadeautjes voor gedetineerden !?

 • Auteur
  Berichten
 • #605
  Van Eyck Paul
  Deelnemer

   Hallo, juist nieuw op dit forum, en ik vroeg me af, omdat ik weet dat in het verleden in bepaalde instellingen dit gebeurde, of er in de gevangenis van Brugge, kerstpakketten kunnen aangekocht worden voor gedetineerden ?
   En zo ja, welke mogelijkheden er zijn, wat de prijzen zijn, en of men dit ook kan doen via internet (bestellen dan, bedoel ik!)
   En indien niet, bestaat er een bepaald alternatief ?
   Met vriendelijke groeten,
   Popol;)

   #608

   Beste,

   In de gevangenis van Brugge kunnen er kerstcadeau’s worden aangekocht in het standje in de wachtzaal voor bezoekers.
   Via een etalage is er te zien wat er zo allemaal te krijgen is. De cadeau’s worden even later gegeven tijdens het bezoek.
   Bestellen via internet is niet mogelijk,

   Vriendelijke groeten,

   Kurt – JWB

   #609
   romeo
   Deelnemer

    Beste allen,
    Ik wil jullie allen op de hoogte brengen van de Kerstwensen van Minister Stefaan De Clerck. Ik citeer hierbij de omzendbrief die mijn gedetineerde onder de neus werd geschoven toen hij op het PSD – Brugge, bescheiden vroeg of hij de kerstdagen eens bij zijn moeder en familie zou mogen doorbrengen. Zijn V.I. datum was 15 mei 2009 – ja hoor u leest het goed : 2009. Zijn reclasseringsdossier is perfect in orde maar hij heeft nog steeds geen enkel uur buiten de gevangenis doorgebracht.

    Begin citaat :
    Contact : Van Melderen Catherine
    Federale Overheidsdienst Justitie – Waterloolaan 115 – 1000 Brussel
    Betreft : Mevrouw, mijnheer de Directeur

    Ik vestig Uw aandacht op het fit dat art. 6 per. 1 van de wet van 17 mei 2006 betreffende de externe rechtspositie van de veroordeelden tot een vrijheidstraf voorziet dat de veroordeelden, die genieten van penitentiair verlof, driemaal zesendertig uren per trimester de gevangenis mogen verlaten. Zij hebben derhalve de mogelijkheid hun verloven te plannen, rekening houdende met voorzienbare gebeurtenissen, zoals de feestdagen ter gelegenheid van Kerst en Nieuwjaar.

    In dezelfde context deel ik u mee dat de eindejaarsfeesten dan ook GEEN VOLDOENDE MOETIEF zijn om een uitgangsvergunning aan te vragen, zoals voorzien in het art. 4 par. 21 : zij vallen immers niet onder de wettelijke voorziene belangen en de aanwezigheid van de veroordeelde buiten de gevangenis is niet vereist.

    Voor de Minister,
    de directeur generaal
    H. Meurise

    Directoriaat generaal EPI
    Penitentiaire inrichtingen
    Directie – detentiebeheer

    Einde citaat

    Als dit geen warm gevoel geeft bij onze gedetineerden en hun dierbaren hé. Een echte schande hoe onze cultuur, normen en waarden worden verloochend door de CD&V’ers die staan te prediken als er verkiezingen zijn natuurlijk!! en hoe ze met onze gedetineerden de zot houden door ze van het kastje naar de muur te sturen.

    #612
    Chantal
    Deelnemer

     Hej,

     Khad juist nog een vraagje gesteld bij het onderwerp surb ivm met v.i. datum nu lees ik hier v.i datum mei 09 en nog geen dag buiten geweest hoe is dat nu mogelijk?

     Ik dacht dat je op uw v.i. datum zowiezo vrij kwam

     groetjes

     #615
     romeo
     Deelnemer

      Beste ikke,
      Dit is ‘in principe’ zo – maar het hangt veel af van de goede wil van de griffie, de directeur en het PSD. Vooral deze laatsten kunnen er nogal aan trekken en ze duwen u regelmatig met de neus erin dat V.I. een “gunst” is en geen recht. Dus heel veel geduld hebben we nodig.
      De V.I. datum van mijn gedetineerde is reeds maanden overschreden ook omdat het arrest van de rechtbank tergend lang op zich heeft laten wachten – maar daar houden zij geen rekening mee!! Ze steken zich voortdurend weg achter “de procedure” si en “de procedure” la.
      Veel succes – ik hoop dat het voor u allemaal vlot verloopt.
      Bye.

     • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.