Ga naar de inhoud

Krant X zoekt: jongeren met gedetineerde ouder

Home Forums Familie van gedetineerden Krant X zoekt: jongeren met gedetineerde ouder

 • Auteur
  Berichten
 • #1447
  Lotte Schelles
  Deelnemer

   Dag allemaal,

   In naam van de redactieraad van Krant X zijn we op zoek naar jongeren met een ouder in de gevangenis die hun ervaringen hier over willen delen. Voordat je hierop intekent, geven we eerst wat meer uitleg geven bij wat Krant X precies is en wat we precies verwachten.

   Krant X is geen doorsnee krant zoals De Gazet van Antwerpen, De Standaard of Het nieuwsblad. Het is een krantje dat om de vier maanden verschijnt en dat bestemd is voor de mensen die in de gevangenis zitten. In de krant wordt ingegaan op het aanbod dat er is voor de gevangenen bv. het onderwijsaanbod, de bibliotheek, filmfestival,… . De oude kranten kun je raadplegen op op http://www.welzijnensamenleving.be (doorklikken naar “hulp aan gedetineerden” en “publicaties”).

   Het thema voor de volgende editie van deze krant, die verschijnt in december, is “affectieve relaties”. Dat klinkt redelijk zwaar, maar we willen stil staan bij vrijwilligers die op bezoek komen bij gedetineerden, vriendschappen die ontstaan tussen de muren, tips om op een leuke manier contact te houden met je familie, … .
   In het grootste artikel willen we graag jongeren aan het woord laten van wie een ouder of familielid in de gevangenis zit. Hoe ervaren zij de detentie, welke impact heeft het op hun leven, hoe gaan zij hiermee om, … . We hadden een paar vragen in gedachten waar we een antwoord op zoeken (schrifelijk of mondeling):

   – Kom je graag op bezoek? Waarom wel/niet?
   – Heb je een goede band met je vader/moeder?
   – Mis je je vader/moeder nu hij/zij in de gevangenis zit? Waarom mis je hem/haar? Wanneer mis je hem/haar het hardst?
   – Wanneer heb je het feit dat je vader/moeder in de gevangenis zit het hardst vervloekt?
   – Hoe ga je om met de detentie van je vader/moeder? Praat je hier over met andere mensen: je moeder/vader, andere familieleden, je vrienden?
   – Wat betekent het feit dat je vader/moeder in de gevangenis zit voor jou?
   – Heb je nog een tip voor om het bezoek aantrekkelijker te maken voor jongeren van jou leeftijd?

   >>>> ZIE JE HET ZITTEN OM EEN ANTWOORD TE FORMULEREN OP DEZE VRAGEN OF KEN JE EEN JONGERE DIE HIERAAN ZOU WILLEN MEEWERKEN (uiteraard kan dit volledig anoniem). CONTACTEER DAN: Lotte Schelles
   – per e-mail: lotte.schelles@wvg.vlaanderen.be
   – per telefoon: 02/553.07.44.

   Alvast hartelijk dank voor jullie reacties!

   Groet.

  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.