Ga naar de inhoud

onterecht in gevangenis

Home Forums Familie van gedetineerden onterecht in gevangenis

 • Auteur
  Berichten
 • #2083
  Kristel
  Deelnemer

   Ik weet niet of jullie ons probleem kunnen oplossen maar het is het proberen waard. We zijn een beetje ten einde raad en weten niet wat we in zo een situatie zouden moeten doen?

   Mijn vriend zit onterecht in de gevangenis. Na het inlezen van zijn dossier op vraag van zijn advocaat zijn we ten stelligste overtuigd dat het hier om een persoonswisseling gaat.
   Drietal maanden geleden is mijn vriend opgepakt na een inval bij ons thuis en zit momenteel nog steeds in voorhechtenis in de gevangenis van Antwerpen. Hij is reeds 3 keer voorgekomen maar telkens word de zaak voor 1 maand uitgesteld met als smoes dat er recidive gevaar is, of er is kans op vlucht gevaar.
   Naar onze mening loopt het onderzoek niet al te eerlijk.
   Mijn vriend wordt beschuldigd door een โ€œgetuigeโ€ als zijnde Malik, maar in zijn dossier zitten genoeg bewijzen dat hij deze persoon niet is.
   In een verklaring staat dat de getuige de zekere Malik zou gezien hebben op 29/03/2013. De getuige duidt mijn vriend op de foto aan als Malik. Dit is echter niet mogelijk daar mijn vriend op dat moment aan het werken was. Hiervan hebben we een contract van de werkgever als bewijs. Ik veronderstel toch dat het mij logisch lijkt dat als mijn vriend een alibi heeft, hij dan ook niet die zekere Malik kan zijn.
   Ook beweerd deze getuige dat ons adres gevestigd zou zijn op de “xbaan”. Wij wonen 20 min. te voet van deze straat vandaan. Wat ik mij dan afvraag is, op welke basis hebben ze een inval gedaan in ons huis? Aangezien de getuige bevestigd dat deze Malik op de “xbaan” zou wonen.
   En zo gaan de bewijzen maar door die kunnen bewijzen dat mijn vriend niet Malik is en de getuige liegt.

   We hebben reeds twee keer van advocaat verwisseld daar het blijkt dat de advocaten ook een oogje dichtknijpen voor deze bewijzen. Evenzeer de procureur die niet op zijn verzoekschriften ingaat. Ik dacht toch dat een procureur, evenzeer een advocaat, geen vooroordelen mocht hebben en onpartijdig moest zijn.

   Hopelijk kunnen jullie ons hiermee helpen of toch enige informatie verstrekken wat we in deze situatie kunnen doen?

   Alvast bedankt.

   #2084
   Lara
   Deelnemer

    Hallo,

    Ik kan je niet direct helpen want heb hier geen ervaring mee maar wil toch even reageren.

    Als je vriend echt onschuldig is, zal dat uiteindelijk wel goed komen en ben ik ervan overtuigd dat hij vrij zal komen. Dat hij al 3 maand zit, vind ik wel echt een schande. Dat hij niet wordt vrijgelaten door de procureur als rede ‘recidive gevaar’ is typisch. Iedereen die vast zit, krijgt dit te horen, strafblad of geen strafblad…

    Procureurs hebben naar mijn mening wel vooroordelen en zullen niet altijd eerlijk zijn. Zij doen er alles aan om iemand zo lang mogelijk in de gevangenis te houden. Als hij dan toch vrij zou komen dat hij uiteindelijk toch drie maanden heeft gezeten.

    Een advocaat daarentegen zou hier wel naar moeten luisteren, en deze bewijzen naar boven halen tijdens de zitting. Misschien toch op zoek gaan naar nog een andere advocaat. Alhoewel dat ik ook niet te vaak zou wisselen, en best bij dezelfde zou blijven aangezien deze de zaak beter kent dan een nieuwe. Constant wisselen van advocaat komt de zaak zeker niet ten goede.

    Ik zou zeggen, blijven vechten voor je rechten en hopelijk komt het allemaal goed.

    #2085
    Kristel
    Deelnemer

     Hey,

     Bedankt voor je reactie.
     Je woorden geven me al een beetje meer hoop ๐Ÿ™‚
     Eind deze week zou hij terug moeten voorkomen dus we zijn benieuwd maar we verwachten hier niet veel van. Zeker als je weet dat de onderzoeksrechter al zijn verzoekschriften afwijst. Volgens mij loopt dit onderzoek dan toch echt niet eerlijk?!

     Maar toch bedankt voor je steunende woorden ๐Ÿ™‚

     #2086
     carine maroy
     Deelnemer

      De waarheid haalt het steeds dus heb geduld alleen praten helpt en geloven en hopen
      eerlijkheid duurt het langst dus als hij niet schuldig is komt alles op zijn pootjes groetjes Carine

      #2087
      Kristel
      Deelnemer

       Hey Carine,

       Bedankt voor je reactie. Ik hoop dat je gelijk hebt ๐Ÿ™‚
       Het gerecht & de politie zijn geen eerlijke mensen waarop je kan vertrouwen.
       Lijkt precies of ze hebben ne grote zwarten hoed op de rechtbank en trekken daar kaartjes uit en wat er op het kaartje staat zal je straf worden :S

       Het duurt gewoon enorm lang en je leeft ondertussen in onwetendheid, want je weet niets. En alle problemen blijven zich maar opstapelen, het stopt gewoon niet ๐Ÿ™

       Bedankt voor je steun!

       groetjes,

       #2088
       Lara
       Deelnemer

        Procedures zoals deze duren inderdaad zeer lang. Ik weet hoe moeilijk het is gedurende deze periode. Zeker wanneer men nog niks weet over al dan niet de strafmaat.

        Hopelijk krijgt hij geen straf en mag hij gewoon vrijuit. Want het wordt er niet gemakkelijker op.
        Waarom de onderzoeksrechter de verzoeken afwijst, blijft mij ook een raadsel. Heb daar geen ervaring mee. Misschien omdat hij toch al maandelijks moet voorkomen en daarom alles wel ‘normaal’ verloopt.

        Als je erover wil praten, mag je me altijd contacteren.

        Groetjes

        #2089
        Kristel
        Deelnemer

         Zit je in dezelfde situatie als ik? Of heb je reeds dezelfde situatie meegemaakt?

         We gaan deze middag weer van advocaat veranderen :S Maar ik denk, eerlijk gezegd, dat dit beter zal zijn voor zijn zaak. De advocaat die die we nu hebben heeft gezegd dat ze in beroep ging gaan tegen de verzoekschriften die de onderzoeksrechter heeft afgewezen en blijkbaar is er geen beroep ingediend in het dossier.
         Ik begrijp echt niet meer waar ze zich mee bezig houden die advocaten. Alleen maar geld innen, maar voor de rest? Hun client vrijpleiten?? Blijkbaar veel corruptie bij het gerecht. Als de advocaten een oogje dichthouden en aan de kant staan van de onderzoeksrechter dan komt het allemaal wel goed voor hun, maar wat met hun client????

         Hopelijk komen er binnenkort, zeer binnenkort, betere tijden want al die stress is niet gezond … zucht

         #2090
         Lara
         Deelnemer

          Nee mijn vriend zit niet onterecht in de gevangenis. Hij zit gewoon in de gevangenis.

          Ja ik vind het maar een rare situatie.. Zie gewoon dat je bij deze advocaat, zelf alles goed in het oog houdt. Ook veel ernaar bellen en pushen!

          Iemand die je graag ziet, die in de gevangenis zit, is een heel moeilijke periode waar je doorgaat. Uiteindelijk komt het allemaal goed en leer je er mee omgaan.

          #2091
          Kristel
          Deelnemer

           We zijn gisteren overgegaan naar een andere advocaat en ik moet zeggen ik ben er tevreden over. Hij belde me gisterenavond zelf op om te zeggen dat hij wel een paar vraagtekens had na het lezen van het dossier. Vraagtekens die hij vandaag zou voorleggen tegen de procureur en de onderzoeksrechter want men vriend moet vandaag voor de raadkamer komen.

           Ik ben benieuwd, maar heb geen hoge verwachtingen. Eindelijk eens een advocaat die luistert naar wat we te zeggen hebben en er tegenin gaat, tegen de corruptie van het gerecht ed.

           Zit je vriend al lang in de gevangenis? En waar zit hij? En weten jullie al hoelang hij moet zitten?
           Zoals je zegt, heel moeilijke periode, maar we moeten het positief bekijken en weten dat je nadien er eens zo sterk zal uitkomen.
           Ik heb ook geen steun aan familie want die hebben me door deze situatie allemaal laten vallen. Dus jah…

           Ik wens jullie nog veel succes!

           #2092
           Lara
           Deelnemer

            Ik hoop voor jou dat deze advocaat het allemaal oplost. Heb nooit hoge verwachtingen, dan ben je nooit teleurgesteld. Is het toch goed nieuws, ben je des te meer opgelucht.

            Ja hij zit al een meer als een half jaar in de gevangenis. Sinds kort zit hij in merksplas.. Ja het verdict is al gevallen, maar hij gaat nog in beroep. Hij heeft nog al vrij veel gekregen. Hartverscheurend toen ik het hoorde. (nog niet zo lang geleden).

            Ik heb ook geen steun, van zo goed als niemand. Dat maakt het des te moeilijker. en zoals je zegt.. nadien kom je er sterk uit !!

            #2093
            Kristel
            Deelnemer

             Wat een opluchting! Vandaag men vriend gaan bezoeken en hij is zeer tevreden over de nieuwe advocaat. Heeft zijn best gedaan gisteren op de raadkamer maar het heeft wel niet mogen zijn. Ze zijn wel direct in beroep gegaan, dus nog even afwachten…

             Aan allen die dit lezen ==> Echt een aanrader: Meester Clement!

             Meer als een half jaar :ohmy: Moet zeer moeilijk zijn voor jou! Zeker als je geen steun krijgt van iemand. Mag ik weten hoelang hij moet zitten? Als je dat hier niet wil verkondigen mag je me altijd mailen hoor, mijn emailadres is: stylish_beejbie@hotmail.com
             I know the feeling als je er helemaal alleen voor staat. Het is hard en ontzettend vermoeiend. Voor je vriend is het altijd een moeilijke periode, maar ook jij maakt een moeilijke periode mee en dat vergeten de meeste. De gedetineerde hebben het niet gemakkelijk in de gevangenis en er is altijd maar 1 persoon waar ze het op kunnen afreageren en dat is diegene die bij hun het nauwste aan het hart ligt…De partner dus.

             Ik wens jullie beide nog heel veel geluk toe! Er komen betere tijden… Na regen komt zonneschijn! Hopelijk als hij in beroep gaat verkorten ze zijn straf.

             #2116
             Car
             Deelnemer

              Hoi
              Mijn man zit ook onterecht in de gevangenis maar omdat er een verleden is word er maar vanuit gegaan dat iemand dat gelijk heeft gedaan

              En ja iemand om te praten ik weet niet of in Belgiรซ ook zoiets is ik kom uit Nederland en wij hebben hier zoiets als Gevangenenzorg die mensen komen bij je thuis en praten met je hebben hun geheim houding plicht en een goed luisterend oor ik ben erg blij dat dit bestaat

              Misschien eens kijken of er ook voor jullie zoiets is dat je je toch eens kan uiten en niet alles alleen hoeft te doen ik weet hoe moeilijk het is

              Hoop dat jullie hier iets aan hebben en misschien weet iemand van deze site of er zoiets bestaat zou erg fijn zijn voor jullie even gewoon je verhaal kwijt is goed en ook eens lekker uit huilen doet soms goed je mag me altijd een bericht sturen als je wilt om te praten geen probleem

              Groetjes

              #2117
              Kristel
              Deelnemer

               Hey,

               Bedankt voor je reactie maar ben niet echt iemand die met iemand onbekend gaat praten face to face over mijn problemen ๐Ÿ™‚

               Ondertussen zijn de beroepen uitgesteld en uitgesteld en uitgesteld… Dus bij ons is het nog steeds afwachten *zucht*

               Hoe lang zit jou man al vast? In Nederland dan?

               groetjes

               #2118
               Car
               Deelnemer

                Hoi

                Mijn man zit nu 21 maanden

                Groetjes

                #2120
                Kristel
                Deelnemer

                 21 maanden? Damnnn… en dit dan nog onschuldig…
                 Ik dacht dat wij te klagen hadden na meer dan 4 maanden reeds.

                 Veel sterkte meid! Ik zou zeggen, als jij er eens over wil praten mag je me altijd een bericht sturen hoor.

                • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.