Ga naar de inhoud

Oproep familie/naasten van mensen in de gevangenis.

Home Forums Familie van gedetineerden Oproep familie/naasten van mensen in de gevangenis.

 • Auteur
  Berichten
 • #2898
  Filip Carpentier
  Sleutelbeheerder

   Oproep familie/naasten van mensen in de gevangenis.

   Sinds kort zet Pax Christi Vlaanderen extra in op ons strafsysteem en detentie. De focus wordt gelegd op de impact op familie/naasten. Hoe is het voor hen en vooral waar hebben zij nood aan om de verbinding te kunnen blijven leggen met de persoon in de gevangenis. Het is tijd om deze groep een stem te geven en dan ook echt naar hen te luisteren.
   Hoe is het om familie/naaste te zijn van iemand die in de gevangenis zit? We kunnen er heel wat ideeën over bedenken, maar we zullen het nooit weten, tot het ons overkomt. De literatuur is uitgebreid en ontbreekt geen enkel detail, maar hoe is het echt. De enige mensen die hier over kunnen meespreken, zijn mensen die het meemaken of meegemaakt hebben. Juist daarom willen we met hen het gesprek aangaan. Hun stem laten horen en dit naar buiten brengen, anoniem weliswaar.
   Als organisatie vinden we het belangrijk om geen acties op te zetten voor familie/naasten, maar om deze op te zetten samen met hen. Om naar hun noden en opmerkingen te luisteren en met deze aan de slag te gaan. Zodat we er samen voor kunnen zorgen dat de verbinding tussen naastbestaanden en gedetineerde kan blijven bestaan en dat deze ook ondersteund wordt. Het behouden van contact met de buitenwereld zou zorgen voor betere re-intigratie, dus zou je denken dat er sterk op wordt ingezet. Jammer genoeg is het vaak het tegenovergestelde en is het behouden van contact net heel moeilijk. Hier willen wij met Pax Christi op inzetten en kijken wat er nodig is om dat contact te beteren.
   Om dit de doen zijn we op zoek naar mensen die hun ervaring met ons zouden willen delen. Mensen die familie/naaste zijn van iemand die in de gevangenis zit of heeft gezeten. Deze gesprekken zullen plaatsvinden op een manier waarop iedereen zich comfortabel voelt. Dat kan in het echt of online. Het gesprek zal anoniem blijven en enkel het verhaal zal gebruikt worden door de werkgroep om verdere stappen te zetten.
   Ben jij of ken jij iemand die zijn verhaal met ons zou willen delen, dan kan je contact met ons opnemen via het mailadres: fien.bosteels@paxchristi.be

  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.