Ga naar de inhoud

Paaswensen voor gedetineerden…

Home Forums Familie van gedetineerden Paaswensen voor gedetineerden…

 • Auteur
  Berichten
 • #422
  dede
  Deelnemer

   In Nederland zijn dezer dagen vanuit de Kerk 100.000 paaskaarten verstuurd aan gedetineerden (zie bericht hieronder). Dit is een actie die daar reeds enkele jaren loopt. Wij zouden dit met Thuisfront hier in Vlaanderen vroeg of laat ook eens moeten proberen, vind ik…

   We zullen wel nooit aan 100.000 geraken, maar dat hoeft ook niet. Ik vind het een schitterend initiatief. Wat denken jullie? Zin om mee te doen? Laat maar iets horen via dit forum…

   Genegen paasgroet aan iedereen! Wij houden komende zaterdag met ‘Thuisfront’ onze paasactie aan de ingang van de gevangenis in Brugge. Ik hoop jullie daar even te ontmoeten!

   dede

   BREDA (RKnieuws.net) – Ds. Arenda Haasnoot, vice-preses van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) overhandigde zaterdag de paasgroeten aan gedetineerden tijdens een kerkdienst in de Koepelgevangenis in Breda. In de weken voor Pasen werden uit de kerkelijke gemeenten ongeveer 100.000 paaskaarten verstuurd aan gedetineerden in Nederlandse en buitenlandse gevangenissen. Ook worden er kaarten gestuurd met een ongestempelde postzegel erop. Deze kaart kunnen gedetineerden dan weer doorsturen aan familie. Zo worden ook relaties in de aandacht van de kerken betrokken.

   De kaarten zijn gemaakt door gedetineerden zelf. Gedetineerden in het Huis van Bewaring ‘Het Wolvenplein’ in Utrecht tekenden op breekbare eierschalen een stad van de vrede. In de tekeningen drukten zij hun verlangen uit naar de ‘stad van vrede’. Gedetineerden uit de Antillen tekenden typische Antilliaanse huizen, Poolse gevangenen typische Poolse huizen. Zij gingen met justitiepredikante Folly Hemrica aan het werk, bespraken hun dromen en bespraken ook met elkaar hoe zij een bijdragen zouden kunnen leveren aan hun stad van vrede. Een bijzonder en ook wel kritisch thema, omdat velen van hen ook zijn ingesloten omdat ze in de stad vaak voor onvrede en onveiligheid hebben gezorgd.

   De overhandigde paasgroeten werden zaterdag door de gedetineerden bijzonder op prijs gesteld. Het is een teken dat mensen ondanks de detentie met hen verbonden blijven. (tb)

   #423
   Ronny
   Deelnemer

    Ieder gebaar naar gedetineerden en hun familie is de moeite waard dus zeker ook met de Paasdagen.

   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.