Ga naar de inhoud

PSD van Merksplas : hebben de werkers een hart?

Home Forums Familie van gedetineerden PSD van Merksplas : hebben de werkers een hart?

 • Auteur
  Berichten
 • #2324
  Liouba
  Deelnemer

   Hebben er mensen persoonlijke ervaringen met de PSD van Merksplas?
   Ik zou willen weten of ze daar enig gevoel hebben ?
   Voor wat ik op internet lees, ziet het er verschrikkelijk uit?
   Heeft het zin van hun rechtstreeks te contacteren of werkt dat averechts?

   bedankt voor de mogelijke antwoorden

   #2328
   Peter
   Deelnemer

    Hallo,
    ik heb in Merksplas gezeten, en heb daar ook te maken gehad met de PSD.

    Als je een gesprek uit jezelf wilde hebben met hun, bijvoorbeeld om te weten hoever het stond met de SURB of uitgangen, dan kon je gerust 1.5 week elke dag een rapportbriefje schrijven, maar geen reactie….
    Als je werd opgeroepen voor een gesprek, doen ze erg meegaand en geïnteresseerd, maar op het moment dat je hun rapport onder ogen krijgt van dat gesprek staat er alleen negativiteit in.

    Toen ik kenbaar maakte aan de PSD dat ik de hele “show” van de SURB (ik noemde ze de Muppetshow) niet zag zitten omdat de PSD weer negatief zou adviseren, was de desbetreffende mevrouw zodanig beledigd dat ik voor de aanvraag van mijn uitgangen (basisrecht !!) ook een negatief advies kreeg. Ik had uitgang aangevraagd om te zoeken naar een woonst, het aanvragen van een dop, het inschrijven bij de VDAB, het in orde maken dan mijn vervallen ID kaart, het in orde brengen van mijn mutualiteit, en meer van dit soort zaken. Aanvraag negatief, met als beweegreden : “Dit kan je ook doen als je vrij bent”

    Ik ben nu 2 maanden vrij, heb deze week voor het eerst dopgeld gehad, mijn mutualiteit is bijna in orde, woonst heb ik nog niet, ID kaart na veel gezeur eindelijk na 3 weken in orde etc. (Met dank aan het JWT, die hielpen en helpen me nog steeds, ook na detentie !!)
    Deze zaken had ik op voorhand 3 maanden voor mijn vrijlating willen regelen, maar door de starre houding van de PSD kon ik dat pas doen toen ik daadwerkelijk was vrijgelaten
    Ik heb buiten Merksplas ook tijdens mijn detentie in Wortel en Turnhout verbleven, maar daar was de PSD van hetzelfde laken een pak.

    Ik ben niet de enige met deze ervaring, ik heb gedurende mijn detentie met veel “collega’s” hierover gehad, en de verhalen van hun zijn vergelijkbaar.
    Het valt ook op dat de meeste tot einde straf gaan, puur om van de terreur en willekeur van de PSD en de SURB af te zijn. Vertel je veel aan hun, wordt het tegen je gebruikt, vertel je minimaal, ben je niet gemotiveerd, voor beide houdingen geldt een negatief advies, wat moet je dan nog als gedetineerde??
    Ik heb einde straf gedaan, heb daardoor ook geen voorwaarden opgelegd gekregen, en ben nu letterlijk VRIJ !!

    Ik hoop dat u door dit verhaal enig inzicht heeft gekregen in de werkwijze van deze “hulpverleners” , mochten er nog vragen zijn, gewoon stellen, en ik wil ze gerust beantwoorden.
    Groetjes, Ex-gedetineerde

    #2329
    Liouba
    Deelnemer

     merci voor uw antwoord, ik heb het ondertussen echt zelfs gemerkt.
     Gelukkig is mijn vriend nu vrij met een bandje weliswaar maar toch buiten.
     In Gent zijn ze veel vriendelijker.

     #2459

     Merksplas is idd verschrikkelijk. Mijn vriend ging er hoogstens 2 maand zitten hij zit er bijna een jaar

    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.