Ga naar de inhoud

reportage:”vrij en wat nu??” vr meer begrip & hulp

Home Forums Familie van gedetineerden reportage:”vrij en wat nu??” vr meer begrip & hulp

 • Auteur
  Berichten
 • #489
  Caroline
  Deelnemer

   Aan al degenen die betrokken zijn,

   We zijn momenteel bezig een documentaire voor te bereiden over de uitdagingen en opdrachten waar een ex-gedetineerde voor komt te staan vlak na vrijlating. Ons doel? Als we via onze documentaire de onverschilligheid van het grote publiek kunnen ontwrichten en via het tonen van de menselijke kant meer begrip en sympathie kunnen oproepen voor de situatie van de ex-gedetineerde, zijn we in onze opzet geslaagd.

   Het leven van een gedetineerde speelt zich voor lange tijd enkel af binnen de muren van de gevangenis. Wanneer hij vrijkomt, moet hij terug van nul beginnen en zijn leven terug op de rails krijgen… Terug een plaats zoeken in de maatschappij, terug op zoek gaan naar werk, en soms zelfs op zoek moeten naar een nieuwe woonst, … Dit is niet altijd gemakkelijk.

   Graag willen we deze moeilijke zoektocht naar geluk in kaart brengen om zo de kijker meer begrip te laten opbrengen voor de situatie van de ex-gedetineerde. We willen hem een stem geven naar het grote publiek.

   We zouden graag een gedetineerde volgen tijdens zijn vrijlating en een periode daarna, om zo een duidelijk beeld te krijgen van de levensbepalende keuzes waar hij voor komt te staan vlak na zijn vrijlating.

   We zijn op zoek naar iemand die zeer binnekort vrijkomt (liefst binnen de paar weken) en zijn bijdrage wil leveren aan onze documentaire. Kent u iemand die geïnteresseerd zou kunnen zijn om mee te werken? Ik spreek hier steeds over een “hij”, maar vrouwelijke gedetineerden zijn minstens even welkom om mee te werken aan onze documentaire.

   Ook zijn we op zoek naar iemand die al even vrij is en deze zoektocht al grotendeels heeft doorlopen. Iemand die een min of meer geslaagd nieuw leven heeft uitgebouwd en hierover wil spreken.

   Onbekend maakt onbemind. Nuances en meer inzicht kunnen mensen gevoeliger maken en ervoor zorgen dat vooroordelen afbrokkelen…

   Aarzel zeker niet me vrijblijvend te contacteren voor meer info of vragen

   Alvast bedankt voor iedere reactie!!

   groetjes,

   caroline@blazhoffski.be
   Lic. Psychologie

  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.