Ga naar de inhoud

Staking in de gevangenis

Home Forums Familie van gedetineerden Staking in de gevangenis

 • Auteur
  Berichten
 • #2325
  dede
  Deelnemer

   Staking in alle gevangenissen van het land

   In de 34 gevangenissen van het land is gisteravond rond 22 uur een staking begonnen. Al maanden onderhandelen de vakbonden met de directie van de strafinrichtingen en het kabinet van Justitie over een reeks problemen en eisen: het tekort aan personeel en aanwervingen, besparingen (o.a. bestellen van werkkledij), een KB dat het verlof voorafgaand aan het pensioen regelt.
   Als een positief antwoord op de eisen uitblijft, volgen er nog stakingen dreigde het ACOD deze week. Er zou dan gestaakt worden van zondag 27 december om 22 uur tot woensdag 30 december om 6 uur en van zondag 3 januari om 22 uur tot donderdag 7 januari om 6 uur.
   (vr 18/12/2015 – 05:46 Belga)

   Het nationaal comité van ACV-openbare diensten Gevangenissen besliste eerder al, op 9 december, om geen actie te voeren tussen Kerst en Nieuwjaar. Met een actie tijdens deze periode tref je alleen maar de politie (die zelf al onderbemand is), het eigen personeel (verlofplanning wordt in de war gestuurd & financieel verlies), en de gedetineerden.
   Zo ga je niet met mensen om, niet met de politie, niet met de gedetineerden, niet met eigen personeel! Deze mensen hebben ook recht op een normaal eindejaar. Zowel de politie als de gedetineerden, noch het eigen personeel treffen immers schuld aan de besparingen van de overheid.
   (Bericht op de website ACV Openbare Diensten – Gevangenissen)

   Merkwaardig toch en veelzeggend, hoe men in deze berichten van pers en vakbond steeds weer de BEZOEKERS vergeet en over het hoofd ziet. Ook familieleden, vrienden en bekenden van de gedetineerden weten zich op één of andere manier ‘gestraft’ door deze stakingen. Zij worden daarbij niet of nauwelijks geïnformeerd – laat staan dat men zich even bij hen zou verontschuldigen voor het veroorzaakte ‘ongemak’…
   Normaal zou er morgen in Brugge een tentactie geweest zijn van Thuisfront, ter gelegenheid van Kerstmis. Wij vinden het erg jammer dat die niet kan doorgaan, en willen er alles aan doen om deze tentactie op één van de volgende zaterdagen tòch nog te laten plaats vinden.
   Ondertussen willen wij alle familieleden, vrienden en bekenden van de gedetineerden in de 34 gevangenissen van ons land toch veel goede moed wensen. ‘Do’nt give up…’ – ‘You never walk alone..!’

   We wensen jullie alvast een Vredevol Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar.

   Dede – lid van de Stuurgroep Thuisfront

  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.