Ga naar de inhoud

verzoekschrift observatie.

Home Forums Familie van gedetineerden verzoekschrift observatie.

 • Auteur
  Berichten
 • #459
  rietse
  Deelnemer

   Wat bedoelt men met verzoekschrift observatie ? is dit positief ? Graag deelgenootschap . Mensen die dit ook meemaakten , graag uw ervaringen aub ! Wij weten niet waar we voor staan.Wij zijn bereid tot deelgenootscap om alle ervaringen uit te wisselen en elkaar te steunen in deze moeilijke tijd.

   #461
   warriormom
   Deelnemer

    Een gedetineerde die in observatie geplaatst wordt in een psychiatrische annex is nooit goed nieuws. Het gebeurt vooral met de bedoeling de persoon in kwestie te interneren. Een geïnterneerde blijft vaak nog maandenlang en soms jarenlang in de psychiatrische annex van de gevangenis zitten zonder enige aangepaste behandeling. Een veroordeelde weet ongeveer hoeveel tijd hij moet zitten, een internering is altijd voor onbepaalde tijd en het lot van de geïnterneerde ligt volledig in de handen van de commissie voor de bescherming van de maatschappij. De ene commissie is de andere niet, en hoe de internering verloopt hangt sterk af van waar de geïnterneerde verblijft.
    België is in 1998 al veroordeeld door het Europees Hof voor de manier waarop internering in de praktijk verloopt, anno 2009 is de situatie er enkel op verslechterd.

    Ik zou alles in het werk stellen om een internering te vermijden.
    Ik wens je alvast heel veel sterkte.

   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.