Ga naar de inhoud

Vormingsavond Tralies uit de weg en Thuisfront

Home Forums Familie van gedetineerden Vormingsavond Tralies uit de weg en Thuisfront

 • Auteur
  Berichten
 • #2316

  Tralies uit de weg en Thuisfront hebben voor hun jaarlijkse vormingsavond Minister van justitie Koen Geens kunnen strikken. Hij zal zijn beleidsvisie rond het gevangeniswezen komen verduidelijken.

  De meesten onder ons hoorden dat er op het vlak van “Justitie” veel aan het veranderen is. Maar wat houden deze veranderingen nu in voor het leven van gedetineerden? Welke besparingen worden er nu opgelegd? Zal er nu terug meer beroep gedaan worden op herstelbemiddeling of extra begeleiding? Komen er andere vormen van straf die de menselijke waardigheid en re-integratie van gedetineerden bevordert? Is het voorstel van “vzw De Huizen” een goede en haalbare oplossing? Hoe omgaan met geradicaliseerde jongeren? Wat met de overbevolking in de gevangenissen?

  Als u ook graag het antwoord zou weten op al deze vragen, of hebt u zelf een vraag voor de minister, hou dinsdagavond 27 oktober 2015 dan zeker vrij en reserveer uw plaatsje door een mailtje te sturen naar onze coördinator: Stijn.hantson@gmail.com.

  De avond begint om 19u30 en vindt plaats in het Grootseminarie van Brugge, Potterierei 72, 8000 Brugge in de grote aula.

  Iedereen is van harte welkom!!

 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.