Ga naar de inhoud

vraagje van Karrewiet (Ketnet)

Home Forums Familie van gedetineerden vraagje van Karrewiet (Ketnet)

 • Auteur
  Berichten
 • #1830
  sarah
  Deelnemer

   Beste Allemaal,

   Graag had ik even hier op het forum een oproep gedaan.

   Karrewiet – het jeugdjournaal van Ketnet – is momenteel bezig met het maken van een nieuw programma. Het wordt een documentaire-reeks voor en door kinderen van ca. 11-12 jaar oud. Een beetje te vergelijken met Koppen op Eén, maar dan voor kinderen op Ketnet.

   We willen in onze reportages maatschappelijke thema’s aanraken waar ook kinderen mee te maken krijgen. Eén van die thema’s zou zijn: “Mijn mama/papa zit in de gevangenis”.

   Waarom dit thema? Omdat deze groep kinderen vaak “vergeten” wordt. Het is een groep kinderen die weinig tot nooit aan bod komt. We willen hen hun verhaal laten doen en hen op een positieve en sterke manier naar voor laten komen. We willen hen laten vertellen over hun gevoelens, hoe ze met de situatie omgaan, welke impact dit heeft op hun leven thuis, op school, bij vriendjes.

   We willen dat hun getuigenissen een eye-opener zijn voor de kijkers, hun leeftijdsgenoten. Dat het de kijkers doet nadenken. En dat kijkers respect krijgen voor de kinderen die getuigen.

   We denken ook dat het een thema is dat zowel kinderen die in diezelfde situatie zitten, als de kijkers van 11-12 jaar oud, maar ook leerkrachten en andere ouders kan bewustmaken over hoe het moet zijn als je mama/papa in de gevangenis verblijft.

   Daarom deze oproep. Zijn er mensen onder jullie wiens kinderen in de leeftijdsgroep 10-11-12-13 jaar oud zitten en die zouden willen meewerken aan deze nieuwe documentairereeks? Dan horen wij het graag!

   Ouders/kinderen met interesse mogen ons zo snel mogelijk contacteren op het nummer 0497/12.23.10
   of via mail op sarah.janssens@vrt.be

   Als jullie interesse hebben, maar toch ook nog vragen, stel ze gerust!

   Alvast heel erg dank !

   Sarah Janssens
   Karrewiet
   Ketnet

  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.