Ga naar de inhoud

wie kan me helpen

Home Forums Familie van gedetineerden wie kan me helpen

 • Auteur
  Berichten
 • #402
  devil
  Deelnemer

   :laugh: als je word opgesloten en in voorhechtenis zit hoe lang is dat voor men bezoek mag ontvangen en wie regelt allerlei zaken want ik veronderstel dat die er zitten geen inkomen ontvangen en als familie niet bijspringt wie betaalt dan de huur electric water enz ..of zijn er die de kosten gewoon blijven doorbetalen en hoeveel krijgen ze van hun inkomen nog .en hebben ze nu pc in de bibliotheek en kunnen ze er op wanneer ze willen en werkt wet lejeune altijd bij moord en zijn er die het al meegemaakt hebben die vrijkomen en dat ze het niet aan de familie van de slachtoffers laten weten wat toch zou moeten en komt er altijd een reconstructie met moord dat zijn vragen waar ik met zit weten jullie ook hoe het zit als ze geinterneerd worden komen ze dan nog vrij

   #404
   marc
   Deelnemer

    Inprincipe kan je de dag erna al bezoek ontvangen van rechtstreekse familie, de rest van het bezoek moet aangevraagd en goedgekeurd worden door de direktie. Alleen als je op secreet wordt geplaatst (max. 3dagen) mag je alleen bezoek ontvangen van je advokaat. Secreet wordt opgelegd door de onderzoeksrechter.

    Voor gedetineerden zonder centen is er meestal binnen de gevangenis een sociale kas voorzien. Ook kan je werk vragen binnen de gevangenis om kantine en TV enz. te betalen. Er is ook een rekening voorzien waar buitenstaanders, familie enz. geld kunnen op storten voor de gedetineerde.

    In sommige gevangenissen kan een PC aangevraagd worden op cel, uiteraard zonder internetaansluiting, dit is verboden in al de Belgische gevangenissen. In Leuven-Centraal kan je wel onder begeleiding op bepaalde internet sites surfen, dit zijn meestal de VDAB of andere sites waar je kan soliciteren voor een job.

    De wet lejeune wordt bepaald door de rechters van de strafuitvoeringsrechtbank, als je in aanmerking komt voor vervroegde vrijlating moet je verschijnen en bepalen zij of je in voorlopige vrijheid wordt gesteld of je in aanmerking komt voor elektronisch toezicht.
    Alles hangt zo een beetje af van je gedrag tijdens uw detentie, uw reclasseringsplan, werk, woonst enz.

    Als je geinterneerd wordt is dit altijd voor onbepaalde tijd, je komt pas vrij als je genezen bent verklaard, dit kan na 6 maanden zijn maar het kan ook evengoed zijn dat je blijft ziten de rest van uw dagen.

   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.