Ga naar de inhoud

Re:Weet niet zo goed wat doen…

Home Forums Familie van gedetineerden Weet niet zo goed wat doen… Re:Weet niet zo goed wat doen…

#1177
life
Deelnemer

  dank je Saartje,

  ik voel me zo radeloos. heb het enorm moeilijk en barst steeds in huilen uit. Ik heb hem ook nog niet gehoord sinds zijn aanhouding. Dus ik weet nog van niets. Ik kreeg enkel een telefoontje van een sociaal assistent van uit frankrijk om me te vertellen dat mijn man aangehouden is. hij wou me zelfs niet zeggen waarvoor.
  ik kreeg wel een nummer waarnaar ik kon bellen. heb dit gedaan maar daar (tribunal) wisten ze nig van niets. ik belde toen 2 dagen later nog eens terug en toen vertelden ze me waarom hij aangehouden was en dat hij 30 maanden moet zitten. mijn wereld stortte op dat moment in. Ik ben dan ook nog te weten gekomen waar hij juist in Frankrijk vast zit want dat wist ik ook nog niet. ik moet maar zelf heel veel moeite doen om maar iets te weten te komen want niemand vertelt me iets.
  Later die dag heeft mijn man me proberen bellen maar ik miste het gesprek dus liet hij een boodschap op mijn voicemail.
  Dus ik heb nog niet met hem gesproken sindsdien, misschien dat ik me ietsjes beter zal voelen als ik hem de eerste keer gesproken zal hebben of misschien juist niet.
  ik heb ook gevraagd aan de gevangenis daar of ik hem mocht bezoeken. Ze vertelden me dat ik eerst een brief aan de directeur moet schrijven en een aantal documenten moet bijvoegen en dat ik dan na 2 weken eens moet bellen om te zien of het goedgekeurd is. Dus voorlopig kan ik alleen maar wachten.in de boodschap zei mijn man kort wat er gebeurd was en hij zei dat hij daar een gratis advocaat had gekregen en dat die had gezegd dat als hij een goeie advocaat vanuit België kan krijgen hij misschien kan overgeplaatst worden. Maar hij zei ook dat als ik daar niet voor kan zorgen dat hij me dan alleen wil vragen om goed voor de kindjes te zorgen. in eerste instantie was ik wel wat kwaad; ik had zo iets van ; amai hij steekt eerst zijn eigen in de miserie en nu is hij zelf niet beschaamd om aan mij hulp te vragen. En dit terwijl hij niets van geld hier heeft achtergelaten want mijn man had een groot gat in zijn hand, daar hadden we trouwens de meeste discussies over. hij weet dat ik het nu financieel moeilijk zal hebben, hoe moet ik in godsnaam nog een advocaat betalen?
  heb eens op internet gekeken voor een pro deo advacaat hier maar ik denk dat ik daar niet voor in aanmerking kom.
  Wat een miserie. ik weet het soms allemaal niet meer.