Ga naar de inhoud

Re:Weet niet zo goed wat doen…

Home Forums Familie van gedetineerden Weet niet zo goed wat doen… Re:Weet niet zo goed wat doen…

#1179
daphne
Deelnemer

  Hallo

  ik ben nieuw hier.. Mijn vriend is een maand geleden opgepakt. Zijn aanhouding is eergisteren weer met een maand verlengd. Ik heb het zo moeilijk, ik heb wel vriendinnen waar ik bij terecht kan, en ook mijn schoonfamilie, maar.. ik weet ‘t niet, ze steunen me allemaal heel hard, ma uiteindelijk snapt niemand echt wat je doormaakt he. We zijn acht jaar samen, wonen 2 jaar samen. Ze zijn hier thuis binnengevallen, terwijl hij werken was. Was dus alleen, ‘s morgensvroeg, nog in mijn bed, en er stonden ineens 5 mannen langs mijn bed. Ik wist totaal niet waarom, wat er aan de hand was.
  Nu mis ik hem enorm, en voel me thuis niet meer veilig. Ik schrik op van elk geluid, van elke deurbel. Ik hoor hem dagelijks en zie hem 1x per week. Hij schrijft me ook regelmatig. Ik zit zo in de knoop, ben zo in de war. Ben kwaad, ongelukkig, woedend, blij als ik hem zie, angstig,… Al die emoties komen door elkaar. Ik heb ook vooral schrik voor de toekomst. Hoe gaat hij zich gedragen, hoe gaat hij zich terug aanpassen, zal hij werk vinden, zal hij veranderen,…?
  Mijn familie weet hier niets van. Als ze achter hem vragen, zeg ik gewoon dat hij hard aan’t werk is. Hoelang kan ik da nog volhouden? Ik kan het niet vertellen aan mijn ouders. Da’s echt geen optie. Ondertussen ga ik gewoon door. Opstaan, werken, ‘s avonds telefoontje, slapen en weer opstaan. En dan 1x per week dat bezoekje. Dat uurtje dat echt omvliegt.
  Ik had hier wat gelezen, en het lijkt me fijn om met mensen te praten die in dezelfde situatie zitten. Mijn verhaal is niets tegenover sommige die ik hier al gelezen heb, maar misschien kunnen we elkaar wat steun bieden…

  Groetjes,
  Daphne