Ga naar de inhoud

poisonpassion

Aangemaakte reacties

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: Bezoekregeling #303
  poisonpassion
  Deelnemer

   In sommige gevangenissen kan de gedetineerde aan de directie de toestemming vragen om bepaalde zaken via zijn bezoek binnen te laten brengen (oa kledij, brieven en tijdschriften).
   PP

   In reactie op: Bezoekregeling #298
   poisonpassion
   Deelnemer

    Als er in een gevangenis al winst gemaakt wordt door het verkopen van bepaalde artikelen, komt dit ten goede aan deze gedetineerden die niet in de mogelijkheid zijn iets aan te kopen. Zo bestaat er het systeem van sociale kantine waar vooral gedetineerden en geïnterneerden die niet kunnen werken en waarvan de familie niet in de mogelijkheid is om geld te storten, wekelijks voor 10 euro aan kantinewaren kunnen aankopen (op kosten van de gevangenis dus).
    Daarnaast voorziet de gevangenis haar bewoners bv ook van sportkledij en sportuitrusting (voetballen, netten, volleyballen, doelen,…) zodat ze op een aangename manier sport kunnen beoefenen.
    Dit om even aan te geven dat de gevangenis naast een huis van bewaring vaak ook een sociale instelling is.
    PP.

    In reactie op: help? #292
    poisonpassion
    Deelnemer

     Mieke,

     Zit je vriend pas in de gevangenis of al een tijdje. Als hij in voorhechtenis zit, zit hij vermoedelijk in een arresthuis, in het arrondissent waar de (vermoedlijke) feiten gepleegd zijn. Is hij al veroordeeld kan hij in eender welke gevangenis van Vlaanderen zitten. Misschien kan je via een justitiehuis, justitieel welzijnswerk of een parket de gegevens opvragen. Je kan ook hopen dat hij andere bekenden contacteert zodat je op de hoogte komt. Als hij in voorhechtenis zit, kan hetzijn dat hij tijdelijk geen contact mag hebben met bde buitenwereld (uiteraard heeft hij altijd het recht om een advocaat te raadplegen).

     Succes en sterkte,

     PP

    3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)