Ga naar de inhoud

V-ke

Aangemaakte reacties

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: het noorden kwijt #1776
  V-ke
  Deelnemer

   Raoul,

   Ik luister graag naar je verhaal hoor. Het zal allemaal niet makkelijk zijn. Ik duim mee voor je dat het de uitspraak wordt die je zelf wil horen. Maar dat is natuurlijk afwachten.

   Mijn vriend zit nog maar een week in de gevangenis, maar ik heb nog geen enkel moment stilgezeten. Ik heb meteen contact opgenomen met zijn advocaat, ben hem gaan bezoeken, ben aan een brief begonnen voor hem, heb voor mezelf een afspraak gemaakt bij JWW van het CAW Metropool en ga zelf ook naar een psycholoog. Als ik hem hoor of zie dan hou ik me zo sterk mogelijk, maar het is natuurlijk nadien, de momenten dat je alleen bent of als mensen er naar vragen dat ik het moeilijk krijg. Ik zie hem heel graag en heb veel voor hem over. Bij ons is het natuurlijk allemaal nog heel recent hé.

   Ik denk dat je in eerste instantie voor jezelf al eens moet uitmaken wat je zelf wilt. Wil je er zijn voor hem of heeft hij dingen gedaan die jij hem nooit gaat kunnen vergeven? Dat is al een eerste belangrijke vraag.

   Ben je zeker dat je met hem verder wil, dan kan ik je maar 1 ding aanraden: zorg dat je er bent voor hem, maar ga er zelf niet aan ten onder! Zoek desnoods professionele hulp. Ik ga ook naar een psycholoog. Dat is niks om je over te schamen, integendeel.

   Waar je rekening mee moet houden is dat hij een tijd van zijn vrijheid ontnomen geweest is. Elke mens zal hier anders op reageren. Ik denk dat het vooral belangrijk is om te kijken hoe hij op de dingen zal reageren. Het kan zijn dat hij helemaal zijn kluts kwijt is en heel angstig reageert, maar het kan ook zijn dat hij uitermate blij is en echt van dingen wil gaan genieten.

   Heel belangrijk is ook dat jullie kunnen praten over wat er allemaal geweest is.

   Ik wens je veel succes toe en duim mee voor morgen.

   Mijn adres is v-girl79@hotmail.com je mag me altijd mailen, zeker als er bepaalde dingen zijn die je liever niet hier op het forum zet!

   Groetjes en veel sterkte

   In reactie op: tja wat moet ik nu #1774
   V-ke
   Deelnemer

    Hoi,

    Ik weet hoe jij je voelt. Mijn vriend zit sinds vorige week zijn straf uit. Ik wist van niks. Als je wil kunnen we hier over praten hoor! Laat maar iets weten. En inderdaad, gewoon je hart volgen. Niemand kan zeggen wat je moet doen, geloof me. Maar praten over die dingen helpt zeker en vast!

    Groetjes en veel sterkte

    In reactie op: het noorden kwijt #1772
    V-ke
    Deelnemer

     Maaike,

     Bedankt voor de info. Ik heb gisteren ten einde raad toch maar contact opgenomen met JWW Metropool en ik moet zeggen dat ik een enorm vriendelijke dame aan de lijn had die mij goede info gegeven heeft. Ik ga in de loop van volgende week ook eens langs gaan bij hen.

     Voor wat betreft de PSD ik kamp precies met wat drempelvrees, waarschijnlijk uit angst over wat ik te horen zal krijgen.

     Vanavond heb ik zelf een afspraak met een psycholoog en dat zal me ook al wel een stuk vooruit helpen. Ik blijf dus zeker niet bij de pakken zitten en ik hoop echt dat ik mijn vriend zo snel mogelijk terug bij mij heb want ik mis hem enorm!

     Groetjes en nog eens bedankt!

     In reactie op: het noorden kwijt #1770
     V-ke
     Deelnemer

      Dag Maaike,

      mijn vriend zit niet in voorarrest maar zit zijn straf uit. Heb gisteren zijn advocaat aan de lijn gehad maar die wist me te zeggen dat hij denkt dat voor de feiten die hij gepleegd zou hebben hij geen beroep kan doen op de wet Lejeune. Ik ben dus echt ten einde raad.

      Als ik contact wil opnemen met de PSD van de gevangenis, bel ik dan gewoon naar de gevangenis zelf? Want over de gevangenis zelf vind je weinig info. Zelfd op de website van de FOD justitie staat allemaal verkeerde info. Daar staat bv dat een bezoek minstens 1u duurt maar in antwerpen is dat 45 minuten. En de bezoekuren staan er ook totaal verkeerd op.

      Het is sowieso al moeilijk, maar als er dan nog eens foute info gegeven wordt is het helemaal onoverzichtelijk.

      Ik heb al contact opgenomen met Justitieel Welzijnswerk in Mechelen. Er was gisteren permanentie, heb mijn naam en telnr achtergelaten, maar heb ze nog niet gehoord.

      Ben echt zo goed als op het einde van mijn Latijn.

      Groetjes en bedankt

      In reactie op: het noorden kwijt #1768
      V-ke
      Deelnemer

       Ja, alles vlot verlopen. Was wel op van de zenuwen eigenlijk. Maar toen ik daar binnen nog moest wachten ben ik met een aantal andere bezoekers aan de praat geraakt en zo gaat de tijd dan wel vooruit en heb je niet de gelegenheid om veel te piekeren en na te denken.
       En ik heb ook al een nieuw bezoek kunnen vastleggen voor zaterdag.

       Toen ik buitenkwam heb ik nog met een bezoeker gesproken en zijn we samen richting station gegaan. Heb hem ook deze website en dit forum aangeraden. Ik vind het zelf heel belangrijk dat ik dit hier heb, dus misschien zijn er nog wel mensen hé.

       We gaan hier samen veel sterker uitkomen, dat voel ik nu al. Alleen is het nu nog die ondraaglijke onzekerheid over wanneer hij zou vrijkomen hé. Ik hoop dat we daar snel duidelijkheid over weten, dan kunnen we echt beginnen aftellen, want nu is het gissen.

       Alvast bedankt voor de steun hier! Hopelijk met jou ook alles ok?!

       In reactie op: het noorden kwijt #1765
       V-ke
       Deelnemer

        Maaike,

        Bedankt voor je reactie. Ik heb hem vandaag voor de eerste keer gezien en ben zo blij. Wat of hoe kan ik te weten komen hoe lang hij effectief zal moeten zitten? Want nu is daar zo’n onduidelijkheid over. En weet je ook of er in Mechelen zo een opvang is? Want ik ben zelf niet van Antwerpen.

        Bedankt!

        In reactie op: het noorden kwijt #1762
        V-ke
        Deelnemer

         wat zijn die voorwaarden dan of kan ik ergens meer info vinden. Heb al zoveel gegoogeld dat ik er gek van word.

         ja, ben nu ook bezig met een brief te schrijven. k heb hem sinds vrijdag niet meer gehoord, maar zijn geld zal op zijn vrees ik. hij is zelf ook al aan een brief bezig voor mij zei hij me vrijdag aan de telefoon.

         ik mocht er nog niet bij, maar hoop dat dat morgen of overmorgen toch wel het geval gaat zijn hoor. En hoe krijg ik die dan te zien, achter glas of aan tafel? Mag je iemand knuffelen of kussen? Hoe gaat dat allemaal.

         Heb ondertussen ook al contact opgenomen met een psycholoog voor mezelf. Dat zal me ook deugd doen.

         In reactie op: het noorden kwijt #1760
         V-ke
         Deelnemer

          Hey bedankt!

          Ja, ik ga morgen eerste bellen om te horen hoe het juist zit. Ben vrijdag daar geweest en werd daar niet echt hartelijk ontvangen eigenlijk.

          Hoe ga jij hier eigenlijk mee om? Ik zit meer te huilen dan ik nog kan lachen enzo…

          En ze spreken van 3 jaar, maar hij en de politie zeiden dat hij al na 7 maand kan vrijkomen. Wat zijn hier de voorwaarden voor enzo…

          In reactie op: het noorden kwijt #1758
          V-ke
          Deelnemer

           hij zit in Antwerpen. Ik weet echt niet wat ik moet doen. Ik heb het zo enorm moeilijk hé!

          9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)