Ga naar de inhoud

kw

Aangemaakte reacties

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: hoe kan ik weten dat mijn vriend wel echt is opgep #2242
  kw
  Deelnemer

   Hey,

   Ja dat leek me dan wel een tip ja dat hij ginder kon zitten.
   En blijkbaar heb je hem dan toch ook gevonden, EINDELIJK he!
   Zal wel een enorm grote last van uw schouders vallen want gedurende die tijd gaat er vanalles door uw hoofd en begint ge vanalles en nog wa te denken.

   Allee dan ben echt blij voor u da ge nu terug wa meer op uw gemak kunt zijn amai.
   Vind het alleen jammer da ge eerst zoveel dagen in angst moet zitten vooraleer ge da te weten komt en dan nog dankzij uw eigen inspanningen allemaal.
   Bij mijn vriend was het zo dat hij gevraagd had aan een agent om mij iets te laten weten en toen heeft die man mij nog gebeld ‘s nachts.
   En bedankt om dit nog even te laten weten he en als er nog eens iets is (hopelijk ni of niks erg) ma dan mag je het altijd laten weten.

   Groetjes, Karen.

   In reactie op: hoe kan ik weten dat mijn vriend wel echt is opgep #2239
   kw
   Deelnemer

    Hey Sandy,

    Ik vind het echt vreselijk erg allemaal dat ze u allemaal zo laten zitten zonder u gerust te stellen door een kleine moeite te doen. Ik heb het zelf nog meegemaakt ook met een kameraad in december nog laatst. Die ging bijna altijd mee op bezoek naar mijn vriend in hasselt en die liet altijd sowieso iets terug weten en ik hem ook. Op een dag dat ik een sms van hem verwachte, kwam er maar geen sms, geen antwoord als ik belde, niks. En dit was ook zo gedurende een aantal dagen, denk zelfs zo’n 5-tal dagen en begon echt heel ongerust te worden en stond op het punt ook om naar de politie te gaan omdat dat echt niet iets was voor hem om helemaal niets meer te laten weten. En op een moment ging ik terug op bezoek bij mijn vriend in de gevangenis en toen wist hij mij te vertellen dat ze die kameraad ook hadden binnengebracht.
    En ik was toen al zo ongerust tijdens die dagen en begon ook al aan alle verschillende scenario’s te denken van wat er aan de hand kon zijn dus laat staan als ik dat voor moest hebben bij mijn vriend.

    Goh, vind het ook maar raar en aangezien niemand wil helpen door gewoon een stomme vraag te beantwoorden met ja of nee, zit er nog maar 1 ding op en dat is hem gaan opgeven als vermist. Dan zou je toch meer gehoor gaan moeten krijgen van de politiediensten “normaal gezien dan toch”. Het is toch tenslotte van vorige week zondag dus al 7 dagen dat je niets meer van hem gehoord hebt en jij kent hem het beste dus als jij voelt dat er iets verkeerd zit en al zeker omdat hij helemaal niets meer heeft laten horen terwijl dat niet van zijn gewoonte is.
    Ik zou hem dan gewoon gaan opgeven al vermist en als jij via die weg als opgave van vermiste persoon naar politie gaat dan kan het goed zijn dat ze dan wel gaan uitzoeken of hij bij hen is binnengebracht de voorbije dagen enzo en dan bekom je alsnog misschien het antwoord op de vraag waarop je geen antwoord kreeg als je ze zo rechtstreeks stelde.
    Want als er iemand een persoon al komt opgeven als vermist dan neem ik toch aan dat ze dit op zijn minst iets serieuzer gaan aanpakken en hiervoor dan toch ook op zijn minst wat moeten voor gaan doen om te kunnen uitsluiten dat die ‘vermiste persoon’ gewoon in de gevangenis zou zitten. Maar eigenlijk denk ik zelfs wel dat ze verplicht zijn om voor zoiets als een aangifte van vermist persoon de nodige basis dingen te doen en uit te zoeken want ze weten uiteindelijk net als jij niet of die persoon misschien in levensgevaar zou zijn dus denk wel dat ze sowieso iets moeten doen. Als ze niets doen en later blijkt dat die persoon is gestorven ten tijde dat jij je best aan het doen was om hem proberen te vinden dan zouden zij toch eigenlijk (zo zie ik het dan toch) op een bepaalde manier schuldig zijn aan het overlijden van die persoon. Want misschien had hij dan wel nog geleefd als zij eerder moeite zouden gedaan hebben om jou een degelijk antwoord te kunnen geven enzovoort.

    Ik zou echt als vermist gaan opgeven en pak al een foto mee van hem zodat ze zeker zien dat je echt wel serieus meent dat er wel iets aan de hand moet zijn gewoon. Denk wel dat je dan snel een antwoord zal gaan krijgen want geloof dan toch wel dat ze enkele dingen gaan opzoeken en navragen eerst om te checken. En als ze dat dan nog ni doen als je daar iemand wil opgeven en daar staat met een foto van die persoon dan zou ik zonder twijfelen naar de persoon met de hoogste functie, die het korps of kantoor leid een mail of brief sturen met heel het gedoe in uitgelegd van wat je allemaal hebt moeten doen en doorstaan voor nog altijd niets te weten. En ik zou zelfs als je die mail stuurt die ook sturen naar comité P dat is die instantie waar je terecht kan als je klachten of problemen hebt met een bepaald politie kantoor.

    Als er iets is waar ik mee kan helpen dan mag je het altijd eens vragen (vragen mag he) en dan kan ik nog zien of ik je daarmee kan helpen of niet. Goed… doe dat zeker nog en denk dan wel da je uiteindelijk het antwoord gaat krijgen waar je al achter hebt zitten vragen maar nooit te horen kreeg omdat ze jou toen nog niet ernstig genoeg namen. Daarom zou ik nu gewoon direct gaan voor vermist samen met een foto van hem want als ze je dan nog niet ernstig nemen dan is daar iets serieus mis met de hulpvaardigheid van de agenten in dat kantoor en dan moet dit zeker gemeld worden bij comité p want uiteindelijk is de politie er toch om de mensen te helpen of is dat tegenwoordig niet meer :angry:

    Ge moet u er in blijven vastbijten en de laatste stap nog proberen en als die nog ni helpt dan de allerlaatste stap comité p zou ik doen dan als laatste middel om gehoord te worden en om jouw vriend, die misschien wel echt hulp nodig heeft want dat weten we nog altijd niet, te helpen.

    Veel succes nog alleszins en als je alles terug van u af wil schrijven als dat een beetje oplucht om het kwijt te kunnen dan schrijf je maar terug een reactie, ik probeer sowieso elke dag toch 1keer te kijken of ik een nieuw bericht heb.

    Groetjes, Karen.

    In reactie op: hoe kan ik weten dat mijn vriend wel echt is opgep #2237
    kw
    Deelnemer

     Hey Sandy,

     En ondertussen nog niets gehoord van uw vriend?
     Vind het allemaal zo vreemd aanvoelen precies die hele situatie. Ik begrijp ni da als iemand (zoals jij nu) doodgewoon heel graag zou willen weten of een bepaalde persoon (zoals hier uw vriend) eventueel op één van de voorbije dagen bij hen op kantoor is geweest.
     Das nu toch geen vraag waarmee je iemand zijn privacy zou kunnen schenden he want dan zou ik toch al denken da zijn privacy al geschonden is want jullie vriend wist jou al te vertellen dat hij daar zou hene gebracht zijn dus dat is al geen geheim meer dus vind toch dat ze dat dan op zijn minst zouden moeten kunnen beantwoorden met ja of nee.
     Want is toch zo dat er ongeacht hun antwoord toch al word uitgegaan van het feit dat jouw vriend daar zou naartoe gebracht zijn. Plus als je vermeld dat je al sinds zondag (dat is sewes al 7 dagen geleden) niets meer van jouw vriend gehoord hebt terwijl jullie voor zijn vertrek hadden afgesproken om toch ten laatste dinsdag ofzo zeker iets te laten weten en het feit dat dit niet gebeurd is zou toch licht alarmerend moeten zijn en dat zouden die agenten toch moeten beseffen als ze zo’n verhaal/vraag horen van de persoon die hen belt om raad.

     En ik begin mij nu ook wel af te vragen eigenlijk waarom dat jij dan op zijn minst nog niet een telefoontje hebt mogen ontvangen al waren het maar een paar seconden maar dat ze hem of zij zelf jou toch even op de hoogte zouden brengen van het waarom dat uw vriend niet thuis komt opdagen omdat hij vast/cel/gevangenis zit.
     Of als hij een advocaat heeft gevraagd dan heeft hij daar sowieso al minstens telefonisch contact mee gehad en dan had die u eventueel toch ook al wel kort gebeld op aanvraag van uw vriend dan toch.

     Ah en nog iets…want nu je nog altijd niet weet of alles ok is vind ik de vragen die ik hieronder heb vermeld nog belangrijker geworden om die vragen op een rijtje te zetten en te zorgen dat je daar het antwoord al op hebt ook allemaal en dat antwoord zou je al gehad kunnen hebben of kunnen krijgen van die vriend want de was erbij en/of heeft het zien gebeuren dus aan de hand van die antwoorden hierop (vind ik dan toch als het voor mezelf zou zijn) gaat er terug meer duidelijk moeten gaan worden.
     ….dus die vriend die jou enkele dingen wist te zeggen, die was dan bij jouw vriend toen op dat moment dat ze zijn tegengehouden hé, da klopt toch he veronderstel ik anders kon die u toch ni vertellen over hetgeen met jouw vriend zou gebeurd zijn? Aangezien je bij die vriend niet echt een heel goed gevoel hebt mag je dus ni vergeten dat als je die dingen vraagt dat je dit gewoon op een ontspannende manier doet zonder dat het lijkt alsof je de boel echt helemaal nimeer vertriouwd of da ge hebt zitten bellen naar politie en die dingen dus da moet ge allemaal ni gaan zeggen of ik weet ni hoe ik het tegoei kan uitleggen ma dus ni die vragen stellen en als hij iets antwoord waarvan je denkt dat het al niet helemaal kan door hetgeen wat hij bijvoorbeeld op dat andere had geantwoord.
     Zijn ze tegengehouden bij een gewone controle of zijn ze betrapt toen iemand van hen met drugs bezig was of zijn ze hen er gewoon komen bijhalen om vervolgens te controleren en was dit dan gewoon op straat, aan het station als ze bus of trein wachten of in de stad zelf?

     Zo das weer een hele uitleg ma ja ik wil het ook graag opgelost zien want zou me ook constant vanalles zitten afvragen als zoiets zou gebeuren dat iemand zomaar ineens verdwijnt zonder nog iets te laten horen, alléé ik heb ongeveer zoiets ook voorgehad eigenlijk vandaar dat ik zoveel tips en dingen wil geven die kunnen helpen om wat geruster te kunnen zijn.

     Goed, ik zal wel zien wanneer je nog iets laat weten eventueel en misschien kunnen we dan op de info die je dan hebt verder denken om het juiste uit deze wirwar nu nog te werken.

     Groetjes, Karen

     In reactie op: hoe kan ik weten dat mijn vriend wel echt is opgep #2233
     kw
     Deelnemer

      Hoi ik heb juist ook gestuurd ma omda ik al snel iets wou schrijven had ik nog ni tegoei kunnen denken en was nog even aan het denken nu juist en hoewel ik hoop dat het ondertussen in orde is of dat je alleszins toch al meer weet of zekerheid hebt, hieronder heb ik nog dingen geschreven die misschien kunnen helpen als je ni meer weet wa ge moet doen ofzo. Maar ik hoop da je het ni nodig hebt en dat alles in orde is!

      Toen je naar die blauwe lijn belde heb je toen gezegd dat een vriend heeft gezegd tegen jou dat jouw vriend (en dan noem je zijn naam) zou opgepakt zijn door jullie.
      En dan kon je vragen of ze dit kunnen bevestigen of hij bij hen is binnengekomen omdat je al 4 dagen niets meer van hem gehoord hebt terwijl jullie hadden afgesproken dat hij sowieso dinsdag ten laatste iets ging laten weten maar dat dit niet gebeurd is en dat ge u vreselijk ongerust maakt omdat ge ni weet of het effectief zo is of als er iets anders scheelt.
      En normaal zouden ze dan toch iets zeggen of het zo is of ni, de reden gaan ze u waarschijnlijk sowieso ni zeggen.

      En uit ervaring weet ik dat je niet moet opgeven omdat je al eens gebeld hebt want vaak is het zo als je nog eens later opnieuw belt dat het kan zijn dat je dan iemand anders aan de lijn hebt die dan weer wel de moeite wil doen om voor jou eventjes op te zoeken of jouw vriend al dan niet is binnengebracht.

      En ik zou aan die vriend die jou dat wist te vertellen ook doorvragen wat hij juist weet, wanneer, waar en/of van wie hij dat gehoord heeft aangezien hij wel iets meer weet. En door welke politiezone misschien kan ook nuttig zijn want dan weet je ook beter naar welk kantoor hij gebracht werd en waar ze misschien meer info zouden kunnen hebben ten opzichte van andere kantoren.

      En heeft hij zelf een gsm eigenlijk en had hij die mee?
      Wanneer heb je het laatst nog een sms je gehad en/of wanneer heb jij hem het laatst iets gestuurd en was dat toen ook meteen afgeleverd? Dan weet je ongeveer wanneer dat alles normaal nog in orde was.

      En als je die vriend niet echt vertrouwt da zou ik hem ook die vragen stellen die ik hierboven vermeld heb maar je mag zelf geen info vertellen aan hem zoals bv wanneer jij je vriend het laatst hebt gehoord enz. Die dingen hou je gewoon voor jezelf gewoon uit veiligheid en om te vermijden dat hij misschien datums en tijden onbewust gaat omwisselen met datums of tijden die jij hebt gezegd want dan is de info die ge hebt verzameld iets minder betrouwbaarder om op af te gaan en het is al die info, die stukjes die de puzzel in elkaar doen passen en waardoor jij ook geruster en geruster kunt zijn.

      Als hij een gsm heeft en dat is zo een smartphone of wat is het allemaal, bij die gsm’s tegenwoordig kunt ge de locatie bepalen enzo via de site ofzo waarbij ge u misschien hebt aangemeld ofzo da zou ge ook kunnen doen en als ge het ni weet zoek dan die mogelijkheden via google tikt ge de typegsm van u vriend in en tikt daarachter lokaliseren of is gestolen hoe terug te vinden en dan komt ge wel info tegen die ge moet doornemen en nuttig kan zijn.

      Dees zijn allemaal stuk voor stuk dingen die ikzelf ook zou doen en alles opschrijven voor een overzicht te hebben van de dingen die je al weet want dan kunt ge het al denkend overlopen terwijl ge leest en dan kunt ge makkelijker de stukken in elkaar passen enzo.

      Zo da ist hoop da ge er iets aan hebt als het nodig moest zijn en hoop da je misschien toch eventjes iets kan laten weten of/als alles in orde is ofzo.

      Groetjes, Karen.

      In reactie op: hoe kan ik weten dat mijn vriend wel echt is opgep #2232
      kw
      Deelnemer

       Hey, begrijp uw ongerustheid wel.

       Heeft hij een adres van zijn ouders waar nog een huistelefoon is of wonen jullie zelf ergens samen ofzo?
       Normaal zouden ze aan de hand van iemands adres ook de huistelefoonnr kunnen opzoeken om die mensen dan te contacteren of als hij jouw gsm nr in zijn gsm staan heeft dan mag hij jouw gsm nr daar uit opschrijven zodat iemand jou kan verwittigen normaal. Of als hij een advocaat heeft genomen dan zou die jou ook normaal wel contacteren maar de politie zelf zou jouw nr wel hebben als hij jouw nr in zijn gsm heeft staan en die mee heeft. Als je hier iets aan hebt laat maar iets weten en zo niet dan wil ik nog wel wat dingen opzoeken die je misschien kunen helpen.

       In reactie op: Enquête voor partners: €15 vergoeding #2231
       kw
       Deelnemer

        Hey,

        Ja dat bevestigt nog maar eens de “o zo goede reputatie” (die ze al niet hebben dus) in Hasselt.
        Gaat daar wel iets fair aan toe begin ik mij meer en meer af te vragen?

        In reactie op: 2 verschillende gevangenen bezoeken in Hasselt #2230
        kw
        Deelnemer

         Hey Maaike,

         Ik wou u toch al even bedanken voor uw antwoord.

         Vriendelijke groeten, Karen.

         In reactie op: 2 verschillende gevangenen bezoeken in Hasselt #2229
         kw
         Deelnemer

          Hey,

          Alleszins bedankt voor je reactie.

          Ik begrijp wat je bedoelt ja als je ongestoord hebt mag je der voor of na ook nog gewoon bezoek maar dat was niet het geval omdat ik die persoon uiteindelijk effectief bij 2 verschillende gevangenen gezien heb. Ik dacht eerst dat ik verkeerd moest zijn, mij vergist had of weet ik veel.
          Daarom had ik ook al gevraagd aan een vriend (die bijna altijd mee op bezoek ging) om daar ook op te letten en hij zei dat hij die persoon al gezien had bij een vrouw en ik had die altijd gezien bij een man dus nu was nog altijd de vraag wie juist of fout was of als die persoon effectief vlak na elkaar 2gevangenen bezocht? :unsure: :unsure: ?

          Aangezien we wel dachten te weten (maar niet 100%) dat men slechts 1gevangene mag bezoeken hebben we er bij ons volgend bezoek nog eens op gelet. Als die persoon dan toch 2gevangenen na elkaar bezocht, dan kon ik misschien ook af en toe nog een goede vriend die daar ook zit & bijna geen bezoek krijgt eens bezoeken na het bezoek aan mijn vriend.

          Dus bij een volgende keer dat ik die persoon zag uitkomen samen met andere bezoekers wiens bezoekuur om was & wanneer die zich dan terug aanmeldde voor zijn volgende bezoekuur zoals ik voor mijn ene bezoek, heb ik die persoon terug (een tijd terug ging ik meestal tijdens het laatste uur van de bezoeken in de voormiddag) bij dezelfde oudere man gezien.

          En een andere dag heb ik die persoon bv. De ene keer gezien aan de inkom waar men zich moet aanmelden, een andere keer zat ik al in de bezoekerszaal te wachten & dan kwam die persoon de zaal in of omgekeerd (het kon toen vroeg in de voormiddag geweest zijn, soms ging ik in de vroege voormiddag) & toen was diezelfde persoon op bezoek bij een jongere vrouw. Als het bezoek om was & ik mijn spullen bijeen aan het pakken ben en/of mijn sms-en aan het lezen ben ofzo dan heb ik die persoon terug zien aanschuiven om opnieuw aan te melden.

          Dus ja en gezien verschillende voorvallen op de korte tijd dat mijn vriend daar zit, kijk ik liever eerst zelf eerst alles af vooraleer ik het vraag aan de mensen daar. Ma daar zal ik u ni mee lastigvallen want dan heb ik nog ne hele tekst.

          Groetjes, Karen.

         8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)